Sole Meuniere
Sole Meuniere jest pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 15g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 2 osób okazało się, że ten przepis jest przepyszne i satysfakcjonujące. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Mieszanka soli, sok z cytryny, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sole Meunière, Sole Meunière, oraz Sole Meunière.
Instrukcje
Przyprawiamy rybę solą i pieprzem i pogłębiamy w mące do obtarcia, wytrząsając nadmiar. W dużej patelni non-stick ciepła 1 łyżka masła na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi i gotować ryby 3 minut z każdej strony, lub aż po prostu gotowane przez.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Pozostałe masło pokroić na kawałki i dodać do patelni. Dusić masło do złotego koloru z orzechowym aromatem, około 5 minut.
Usuń patelnię z ognia i natychmiast dodać sok z cytryny, sól, pietruszka, i pieprz do smaku, wirowanie patelnia do włączenia (masło będzie piany).
Filety solne podawać z masłem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.