Sola słodko-kwaśna: Sfogi w Saor
Sola słodko-kwaśna: Sfogi in Saor może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 471 kalorii. Ten przepis bez nabiału i pescatarian przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 6,37 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką sól, sól i pieprz, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 2 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 14 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 62%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak słodko-kwaśna smażona sola, Sarde En Saor (sardynki po wenecku) i En Papillote Sweet Chili Coconut Sole.
Instrukcje
W głębokim rondlu podgrzej 1 szklankę oleju do temperatury 375 stopni F.
Filety z soli doprawiamy solą i pieprzem. Filety panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Wyjąć i odsączyć na ręcznikach papierowych.
Na patelni o średnicy od 12 do 14 cali rozgrzej pozostałą 1/4 szklanki oleju na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj, aż zmięknie i będzie jasnobrązowa, od 10 do 12 minut.
Dodać porzeczki, cukier, orzeszki piniowe i ocet i doprowadzić do wrzenia. Gotuj 5 do 6 minut, aż porzeczki będą miękkie, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Gdy wszystkie składniki ostygną, wybierz gliniane naczynie, w którym pomieścisz smażone filety, lekko nakładając się na siebie. Zalać mieszanką słodko-kwaśną i wstawić do lodówki na 24 godziny.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla Sole. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.