Sola na parze z krewetkami i wieprzowiną
Sola na parze z krewetkami i wieprzowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 24g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz baby bok choy, krewetki i wieprzowinę, tłusty odtłuszczony bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj One-Pan Texas Hash, Schab z krewetkami i wieprzowiną, oraz Pierogi wieprzowo-krewetkowe na parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój imbir na cienkie plastry. Opłukać zieloną cebulę i przyciąć i wyrzucić końce; pokroić cebulę (w tym wierzchołki) na 3-calowe długości, a następnie pokroić wzdłuż na strzępy. Opłukać bok choy, przyciąć i wyrzucić końce łodygi; pokroić bok choy po przekątnej w plastry o grubości 1/2 cala.
Pokroić na cztery równe kawałki, od 3 do 4 cali kwadratowych.
W 12-calowej patelni lub 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić bulion na wolnym ogniu. Forma krewetki i wieprzowina Hash na cztery równe paszteciki o 3 cale szerokości; ustawić w gotującym się bulionie jako utworzone. Przykryć, dostosować ciepło do utrzymania na wolnym ogniu, i gotować, aż paszteciki nie są już różowe na górze, 3 do 4 protokół.
Za pomocą szerokiej szpatułki obróć paszteciki; na każdym przykryj kawałek ryby. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryba będzie ledwo nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części i paszteciki nie są już różowe w środku (wyciąć oba do testu), 4 do 5 minut dłużej.
Tymczasem, w 8-do 10-calowej patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1/4 szklanki wody do wrzenia; dodać bok choy, przykryć, i gotować tylko do jasnozielonego i przetargu-chrupiące do ugryzienia, o 2 protokół.
Odcedzić bok choy w durszlaku. Spłucz i osusz patelnię.
Kiedy ryba i haszysz są zrobione, z łopatką, przenieść jeden patty z rybami do każdego z czterech szerokich, płytkich misek lub oprawionych talerzy. Górne porcje równomiernie z bok choy i zielonej cebuli.
Skropić równomiernie sosem sojowym. Łyżka gorącego bulionu równo wokół ryby.
Na patelni rozgrzać olej i imbir na dużym ogniu, aż olej zmarszczy się na dnie patelni, około 30 sekund. Łyżka gorącego oleju i imbiru równo na porcjach.
Dekoruj gałązkami kolendry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio