Sola cytrynowa z Risotto pomidorowo-oliwkowym

Sola cytrynowa z Risotto pomidorowo-oliwkowym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.51 za porcję. To danie główne ma 714 kalorii, 38g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Mieszanka liści tymianku, rosół z kurczaka, ocet balsamiczny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto cytrynowo-bazyliowe z polewą pomidorową, Świeże Pomidorowe Risotto Z Cukinią I Cytryną, oraz Podeszwa Pieczona Z Polewą Parmezanowo-Oliwkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety posypać tymiankiem i doprawić solą i pieprzem. Złożyć każdy filet na trzy i schłodzić.
W małym rondelku, gotować ocet do zmniejszenia do 1 łyżka stołowa. W średnim rondlu, doprowadzić wywar na wolnym ogniu. Wymieszać pastę pomidorową; przykryć i ogrzać na małym ogniu.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym rondlu.
Dodać cebulę; gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmięknie. Wymieszać z ryżem aż do równomiernego pokrycia.
Dodać wino; dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do całkowitego wchłonięcia.
Dodaj 1 szklankę gorącego wywaru i gotuj, ciągle mieszając, aż prawie się wchłonie.
Dodać jeszcze 5 filiżanek wywaru, 1 filiżankę na raz, mieszając aż do wchłonięcia pomiędzy dodatkami. Risotto robi się, gdy jest kremowy, a ryż jest al dente, w sumie około 20 minut. Przykryć i ogrzać.
Na średniej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać 2 łyżki masła i podeszwę, złożoną bokiem do dołu. Gotować na umiarkowanym ogniu, fastrygowanie często z masłem, aż rumiane na dnie, o 3 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, obróć rybę i ponownie podlej. Przykryć i gotować, aż ryba będzie biała przez cały czas, o 4 minuty dłużej.
Podgrzej risotto na umiarkowanym ogniu, a następnie wymieszaj pozostałą 1/2 szklanki wywaru.
Dodać oliwki, suszone pomidory, parmezan i pozostałą 1 łyżkę masła; doprawić solą i pieprzem. Łyżka risotto do płytkich misek; ustawić rybę na górze i skropić zredukowanym octem balsamicznym wokół niego. Top ryby z rukolą i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.