Soczewica i szynka
Soczewica i szynka może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 635 kalorii, 47g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 91 centów za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 49 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cebulę, tymianek, szynki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Slow Cooker zupa z szynki z soczewicą: resztki cudu, Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, oraz Roladki z szynką i serem na gorąco z szynką Deli HORMEL ® NATURAL CHOICE® .
Instrukcje
wywar z szynki z kośćmi szynki:
Włożyć kość szynki i wszelkie zabłąkane kawałki szynki do dużego, grubego garnka i przykryć wodą.
Dodaj liście laurowe. Doprowadzić do duszenia i gotować delikatnie przez 30 protokół.
Dodać pozostałe składniki szynki i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej kolejne 30 minut, najlepiej kolejną godzinę.
Przecedzić wywar z szynki przez sito o drobnych oczkach i umieścić w dużej misce. Smak i dodać sól w razie potrzeby.
Rozgrzać oliwę w średnim, ciężkim garnku ustawionym na średnim ogniu.
Dodać cebulę i smażyć przez 2-3 minuty, często mieszając. Nie pozwól cebuli brązowy.
Dodaj czosnek i gotuj jeszcze minutę, następnie dodaj soczewicę i wymieszaj, aby połączyć. Gotować soczewicę, często mieszając, przez 2 minuty.
Dodać 5 szklanek wywaru z szynki i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotuj bardzo delikatnie, chcesz, aby bulion ledwo bulgotał, aż soczewica się skończy. To może być zaledwie 20 minut, lub tak długo, jak 1 godzinę, w zależności od tego, ile lat masz soczewicy. Spodziewaj się około 35 minut.
Sprawdź i spróbuj soczewicy od czasu do czasu podczas gotowania. Nie chcesz, żeby były tłuste. Po zakończeniu odcedzić je z wywaru (zarezerwować wywar do zupy jak grochówka lub szynka i zupa z białej fasoli, lub po prostu kolejną porcję tych soczewicy) na drobno oczkowane sito.
Wrzucić trochę więcej oliwy z oliwek i podawać z posiekanymi kawałkami lub plastrami pozostałej szynki.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.