Soczewica i ryż ze smażoną cebulą (Mujadarrah)
Soczewica i ryż ze smażoną cebulą (Mujadarrah) mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 535 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 70 centów za porcję. Jeśli masz ryż, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest świetne. Spróbuj M ' Juddarah-soczewica i ryż z karmelizowaną cebulą, Libańska soczewica, ryż i karmelizowana cebula (Mujadara), oraz Megadarra (brązowa soczewica i ryż z karmelizowaną cebulą) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Mieszać w cebuli, i gotować około 10 protokół, aż rumiane.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Umieścić soczewicę w średnim rondlu z wystarczającą ilością lekko osolonej wody, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu około 15 minut.
Wymieszać ryż i tyle wody, aby przykryć do rondla z soczewicą. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć rondel i nadal gotować na wolnym ogniu 15 do 20 minut, aż ryż i soczewica będą miękkie.
Połowę cebuli wymieszać z soczewicą. Wierzch z jogurtem lub śmietaną i pozostałą cebulą do podania.