Smocze Jaja
Smocze jaja mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 54 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz salsę, majonez, sól i mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Spróbuj Smocze Jaja, Smok Noodles, oraz Smok Noodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jajka w rondlu i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i odstawić jajka w gorącej wodzie na 15 minut.
Spuścić gorącą wodę i napełnij rondel zimną wodą; odstawić jajka do ostygnięcia, 15 do 20 minut.
Spuścić wodę. Delikatnie stuknij lub zwiń jajka na blacie, aby skorupka była pęknięta, ale nadal nienaruszona.
Powrót jaj do rondla i wlać wystarczającą ilość wody, aby przykryć jajka; dodać sos sojowy, melasę, sól i torebki herbaty. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż jajka wchłoną kolor, o 30 protokół.
Wyjąć rondel z ognia i pozostawić jajka w wodzie do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Obrać jajka i przyciąć dno każdego jajka, aby stało prosto.
Każde jajko pokroić wzdłuż i zgnieść żółtka do miski.
Wymieszać majonez, czerwoną paprykę, sól i pieprz w żółtka aż do równomiernego połączenia.
Łyżka żółtka z powrotem do białek; gładkie nadzienie wyrównać z białkiem. Złóż każde jajko z powrotem.
Wlać salsę na talerz i złożyć jajka prosto do salsy.