Smażony Sum z Hush Puppies i sosem tatarskim

Smażony Sum z Hush Puppies i sosem tatarskim
Smażony Sum z Hush Puppies i sosem tatarskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 5,32 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 964 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to drogie przepis dla fanów Południowej żywności. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, filety z suma, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sum smażony na patelni z sosem tatarskim Cajun, Rock ' S smażony Sum z kreolskim sosem tatarskim, oraz Crab Hush szczenięta z curry sos miodowo-musztardowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos tatarski, połącz pierwsze 6 składników. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TatarskiSos Tatarski
2
Aby przygotować Sum, przymocuj termometr do piekarnika holenderskiego; dodaj olej do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SumSum
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
3
Rozgrzać olej do 38
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Filety posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
5
Umieść 5 uncji (1 szklanka) mąki w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Połączyć pozostałe 5 uncji (1 szklanka) mąka, mąka kukurydziana, i czarny pieprz w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Połącz 2 szklanki maślanki i 2 jajka w płytkim naczyniu. Filety pogłębiać w mące; zanurzyć w mieszaninie maślanki. Pogłębiać w mieszaninie mąki kukurydzianej; strząsnąć nadmiar panierki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
8
Umieścić 2 filety w gorącym oleju; gotować 5 minut lub aż gotowe, obracając od czasu do czasu. Upewnij się, że temperatura oleju nie spada poniżej 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Filety wyjąć z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; osuszyć na ręcznikach papierowych. Powrót temperatury oleju do 38
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
10
Powtórz procedurę dwa razy z pozostałymi filetami.
11
Aby przygotować szczenięta hush, zważyć lub lekko łyżką 4 uncji (3/4 szklanki) mąki w suchych miarkach; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
12
Połączyć 4 uncje mąki i pozostałych składników. Drop ciasto 1 łyżka stołowa na raz na patelni; smażyć w 375 przez 5 minut lub aż zbrązowieje, często obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Z patelni wyjąć łyżeczką szczelinową; osuszyć na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn