Smażony stek z sosem Marsala
Smażony stek z sosem Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1186 kalorii, 86g białka, oraz 88 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 7,41 zł za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka soli i pieprzu, czosnek, wino marsala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Smażony stek z sosem Marsala, Stek z polędwicy z pieczarkowym sosem Marsala, oraz Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą, ciężką patelnię na dużym ogniu przez 2 minuty, lub aż do bardzo gorąco. Steki doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Miejsce steki w gorącej patelni i natychmiast zmniejszyć ogień do średniej wysokości. Gotować przez 4 minuty. Steki włączyć i gotować przez dodatkowe 4 do 6 minut, w zależności od upodobań.
Wyjmij steki z patelni na talerz i przykryj folią aluminiową, aby się ogrzać.
Wyjmij patelnię z ognia. Szybko podsmażyć czosnek przez 1 do 2 minut na patelni przy użyciu ciepła resztkowego. Powrót patelni na średnim małym ogniu i dodać Marsala i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć na 3 minuty.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić masłem i rozmarynem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.