Smażony Lucjan z maślanym puree z pasternaku

Smażony na patelni Lucjan z maślanym puree z pasternaku jest pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 38g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka łuszczących się filetów rybnych, balsamicznej szkliwionej cebuli, koszernej soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Przegrzebki smażone na patelni z purée pasternakowym i okruchami pancetty, Łyżka smażona na patelni z brązowym masłem i puree z pasternaku, oraz Puree Z Pasternaku.
Instrukcje
W dużym rondlu przykryj pasternak zimną wodą.
Dodać dużą szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Pasternak dusić na umiarkowanym ogniu, aż bardzo miękkie, o 25 protokół.
Dobrze odcedzić pasternak, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
W robocie kuchennym pulsuj pasternak, aż grubo posiekasz.
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania i 2 łyżki masła i doprawić solą; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecier z pasternaku wrzucić do rondla i ogrzać.
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Filety rybne przyprawiamy solą i pieprzem, następnie pogłębiamy w mące; stukamy, aby usunąć nadmiar mąki. Roztopić 2 łyżki masła w każdej z 2 dużych patelni nonstick.
Dodaj 4 filety do każdej patelni, od strony skóry w dół. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż złoty kolor i gotowane przez, O 8 protokół.
Na rozgrzane talerze łyżkę pasternakowego puree. Na wierzchu filety rybne, skórkę do góry, i podawać z balsamiczną szkliwioną czerwoną cebulą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.