Smażony Kurczak Z Imbirem
Smoky-Hot Ginger Chicken Stir-Fry jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten przepis służy 4. Mieszanka szczypiorku, skrobi kukurydzianej, oleju z orzeszków ziemnych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Low-Fodmap Veggie Stir Fry with wasabi-Ginger Sauce, Kurczak z brokułami Stir-Fry, oraz Szybki Stir-Fry Z Kurczakiem I Brokułami.
Instrukcje
W średniej misce wrzucić kurczaka, skrobię kukurydzianą i wino; odstawić na 1 godzinę.
Dodać chiles i stir-smażyć je na umiarkowanym ogniu, aż zaczną ciemnieć, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś je na talerz.
Gdy olej w woku połyskuje, dodać połowę kurczaka; stir-smażyć na dużym ogniu, aż kawałki kurczaka są lekko rumiane i gotowane przez, o 3 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz z chiles. Powtórz z drugą porcją.
Powrót kurczaka i chiles do wok.
Dodać posiekany imbir i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać brązowy cukier i smażyć, aż kurczak będzie lekko karmelizowany, około 1 minuty.
Dodać sos sojowy, ocet ryżowy i szczypiorek i Stir-smażyć, aż sos jest tylko zagęszczony, o 30 sekund.