Smażony Kurczak Z Cebulą
Smażony kurczak z cebulą to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 813 kalorii, 69g białka, oraz 19g tłuszczu. Za $3.79 za porcję, ten przepis okładki 54% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś koszerną sól, cebulę, podartą szałwię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 4 godziny i 33 minuty. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 80%. Ten wynik jest doskonały. Moja Cebula "Smażony" Kurczak, Smażony Kurczak Z Cebulą, oraz Smażony-kurczak-wątróbka i smażona-cebula Po ' Boys są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ubij jajka, 1 łyżkę papryki, 1 łyżeczkę cayenne i 4 łyżeczki soli w dużej szklanej misce.
Dodaj mleko, pietruszkę, szałwię i czosnek.
Pokrój cebulę w pierścienie o grubości 1/8 cala za pomocą mandoliny lub noża. Oddziel pierścienie i dodaj do mieszanki mlecznej.
Dodaj kurczaka, obracając, aby rozprowadzić składniki. Przykryj i wstaw do lodówki na 4 do 8 godzin.
W płytkim naczyniu do pieczenia wymieszaj mąkę, pozostałą 1 łyżkę papryki i 1/2 łyżeczki cayenne, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę czarnego pieprzu.
Umieść stojak na blasze do pieczenia. Podnieś każdy kawałek kurczaka z mieszanki mleka, zwiń mąkę i umieść na ruszcie. Gdy wszystkie kawałki zostaną posypane mąką, ponownie zanurz w mieszance mlecznej i dociśnij trochę cebuli i ziół do kurczaka. Następnie, dociskając cebulę do kurczaka, aby utrzymać ją na miejscu, ponownie obtocz kurczaka w mące, mocno dociskając, aby cebula stała się częścią panierki. (Jeśli chcesz, możesz ponownie zanurzyć po raz trzeci, aby dodać więcej cebuli.) Ułóż kawałki kurczaka w panierce na ruszcie.
Podgrzej około 3/4 cala oleju roślinnego we frytownicy lub dużej głębokiej patelni na średnim ogniu, aż termometr do smażenia w głębokim tłuszczu zarejestruje 375 stopni.
Dodaj kurczaka i smaż, dostosowując ogień w razie potrzeby, na złoty kolor z jednej strony, 8 do 10 minut. Obróć szczypcami i gotuj, aż kurczak będzie złoty, a termometr włożony do najgrubszej części zarejestruje 160 stopni, jeszcze około 8 minut.
Odcedź na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Dopraw solą.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze typy smażonego kurczaka. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowym jedzeniem. Przyjazne dla żywności Riesling lub białe wino musujące będą pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie nadaje się do dań z grilla. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Weingut Darting Durkheimer Nonnengarten Kabinett Riesling (1 litr). Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Weingut Darting Durkheimer Nonnengarten Kabinett Riesling (1 Litr)]()
Weingut Darting Durkheimer Nonnengarten Kabinett Riesling (1 Litr)
Durkheimer Hochbenn Kabinett Riesling to bogate i parne wino. Istnieje niewielkie przypuszczenie botrytis i kilka taniny nubby, ale ogólny efekt jest sprzedawany i jędrny