Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową

Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka filetów, cytryny, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową, Wątróbka z kurczaka na grzance, oraz Pâtã© z wątroby kurczaka z Klon szkliwione jabłka.
Instrukcje
Podgrzać rondel na dużym ogniu.
Dodać 3 łyżki masła i zawirować.
Dodaj cebulę i obniżyć ogień do średniej. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy.
Dodać brandy, następnie bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się o jedną trzecią, a następnie zawirować w pozostałej 1 1/2 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i dodać olej. Po prostu palenie, dodać masło i jabłka i smażyć przez około minutę.
Dodać cukier i sól i gotować do karmelizacji.
Podgrzać dwie duże Patelnie sauté na dużym ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju i masła do jednej patelni i 3 łyżki oleju do drugiej. Na talerzu przyprawiamy wątróbki i łyżki solą i pieprzem oraz lekko kurzymy Wondrą. Gdy olej w patelni się pali, dodaj wątróbki do patelni z masłem i łyżką, najbielszą stroną w dół, do drugiej patelni. Obniżyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy. Obróć łyżwy i zakończ gotowanie po drugiej stronie. Wycisnąć sok z cytryny na rybę.
Na środek talerza wlać sos, a następnie łyżkę. Na wierzchu wątróbki z kurczaka, jabłka i szczypiorek.
Chociaż łyżwa wytrzymuje wątróbkę z kurczaka ("foie gras poor man 's"), zbyt duża ilość wątroby obezwładni potrawę. Więc nie przesadzaj.
Z gotowania bez granic Anita Lo. Copyright © 2011 Anita Lo; photographs copyright © 2011 Lucy Schaeffer. Published by Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.