Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową

Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową
Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka filetów, cytryny, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową, Wątróbka z kurczaka na grzance, oraz Pâtã© z wątroby kurczaka z Klon szkliwione jabłka.

Instrukcje

1
Podgrzać rondel na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać 3 łyżki masła i zawirować.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
3
Dodaj cebulę i obniżyć ogień do średniej. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać brandy, następnie bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się o jedną trzecią, a następnie zawirować w pozostałej 1 1/2 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i dodać olej. Po prostu palenie, dodać masło i jabłka i smażyć przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać cukier i sól i gotować do karmelizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Wyjąć na ciepły talerz.
1
Podgrzać dwie duże Patelnie sauté na dużym ogniu.
2
Dodać 1 łyżkę oleju i masła do jednej patelni i 3 łyżki oleju do drugiej. Na talerzu przyprawiamy wątróbki i łyżki solą i pieprzem oraz lekko kurzymy Wondrą. Gdy olej w patelni się pali, dodaj wątróbki do patelni z masłem i łyżką, najbielszą stroną w dół, do drugiej patelni. Obniżyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy. Obróć łyżwy i zakończ gotowanie po drugiej stronie. Wycisnąć sok z cytryny na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
SkateSkate
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Na środek talerza wlać sos, a następnie łyżkę. Na wierzchu wątróbki z kurczaka, jabłka i szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
SkateSkate
2
Chociaż łyżwa wytrzymuje wątróbkę z kurczaka ("foie gras poor man 's"), zbyt duża ilość wątroby obezwładni potrawę. Więc nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Foie GrasFoie Gras
WątrobaWątroba
SkateSkate
3
Z gotowania bez granic Anita Lo. Copyright © 2011 Anita Lo; photographs copyright © 2011 Lucy Schaeffer. Published by Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn