Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową

Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową
Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka filetów, cytryny, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową, Wątróbka z kurczaka na grzance, oraz Pâtã© z wątroby kurczaka z Klon szkliwione jabłka.

Instrukcje

1
Podgrzać rondel na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać 3 łyżki masła i zawirować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Dodaj cebulę i obniżyć ogień do średniej. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać brandy, następnie bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się o jedną trzecią, a następnie zawirować w pozostałej 1 1/2 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i dodać olej. Po prostu palenie, dodać masło i jabłka i smażyć przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać cukier i sól i gotować do karmelizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Wyjąć na ciepły talerz.
1
Podgrzać dwie duże Patelnie sauté na dużym ogniu.
2
Dodać 1 łyżkę oleju i masła do jednej patelni i 3 łyżki oleju do drugiej. Na talerzu przyprawiamy wątróbki i łyżki solą i pieprzem oraz lekko kurzymy Wondrą. Gdy olej w patelni się pali, dodaj wątróbki do patelni z masłem i łyżką, najbielszą stroną w dół, do drugiej patelni. Obniżyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy. Obróć łyżwy i zakończ gotowanie po drugiej stronie. Wycisnąć sok z cytryny na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
SkateSkate
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Na środek talerza wlać sos, a następnie łyżkę. Na wierzchu wątróbki z kurczaka, jabłka i szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
SkateSkate
2
Chociaż łyżwa wytrzymuje wątróbkę z kurczaka ("foie gras poor man 's"), zbyt duża ilość wątroby obezwładni potrawę. Więc nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Foie GrasFoie Gras
WątrobaWątroba
SkateSkate
3
Z gotowania bez granic Anita Lo. Copyright © 2011 Anita Lo; photographs copyright © 2011 Lucy Schaeffer. Published by Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn