Smażony bakłażan z miodem, miętą i sezamem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oliwy z oliwek, liści mięty, bakłażana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Paluszki z kurczaka miodowo-Teriyaki z sezamem z makaronem celofanowym sezamowym i groszkiem, Marchew pieczona w miodzie z sezamem, oraz Brokuły smażone z sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić bakłażan w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać 4 szklanki wody i 2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
3
Niech namoczyć 30 minut.
4
Dobrze osuszyć; bakłażan osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Ubijamy mleko i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Rozgrzać tyle oleju, aby się 1/2 cala się boki patelni w dużej dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, zanurz bakłażana w cieście, a następnie smaż na oleju do złotego koloru, około 30 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Pasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
9
Ciepły miód w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
10
Umieścić rundy bakłażana na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
11
Mżawka z miodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód
12
Posypać sezamem i miętą; podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.