Smażony bakłażan z miodem, miętą i sezamem
Smażony bakłażan z miodem, miętą i sezamem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oliwy z oliwek, liści mięty, bakłażana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Paluszki z kurczaka miodowo-Teriyaki z sezamem z makaronem celofanowym sezamowym i groszkiem, Marchew pieczona w miodzie z sezamem, oraz Brokuły smażone z sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić bakłażan w dużej misce.
Dodać 4 szklanki wody i 2 łyżeczki soli.
Dobrze osuszyć; bakłażan osuszyć ręcznikami papierowymi.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w średniej misce.
Rozgrzać tyle oleju, aby się 1/2 cala się boki patelni w dużej dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, zanurz bakłażana w cieście, a następnie smaż na oleju do złotego koloru, około 30 sekund na stronę.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Ciepły miód w małym rondlu na średnim ogniu.
Umieścić rundy bakłażana na talerzu.
Posypać sezamem i miętą; podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.