Smażone ziemniaki z cytrynami
Smażone ziemniaki z cytrynami to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 397 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka fingerling ziemniaki, oliwa z oliwek, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Smażone Smażone Ziemniaki, Smażone Smażone Ziemniaki Cytrynowe, oraz Polędwica smażona na patelni z Roztrzepanymi ziemniakami i sosem anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ziemniaki w 8-quart stockpot z wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć przez co najmniej 2 cale. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 do 25 protokół.
Odcedzić ziemniaki w durszlaku i pozostawić do wyschnięcia na 5 minut. Używając dłoni, delikatnie naciśnij ziemniaki, aż lekko zmiażdżą.
W dużej patelni nonstick rozgrzać 1/4 szklanki oleju na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące i lekko brązowy, o 1 minutę.
Wyjąć czosnek i wyrzucić. W partiach, dodać ziemniaki i gotować, bez mieszania, aż dno się złocisto brązowy, o 5 do 8 protokół. Za pomocą szpatułki, odwrócić ziemniaki i gotować, skropić olejem, w razie potrzeby, aż złoty kolor z drugiej strony przez kolejne 5 do 8 minut.
Do dressingu: w małej misce ubić olej, sok z cytryny, natkę pietruszki, tymianek i skórkę z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Łyżka sos na ziemniaki i wrzucić delikatnie, aż pokryte. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć ziemniaki do miski i podawać.