Smażone W Piekarniku Zielone Pomidory
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Smażone w piecu zielone pomidory mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 92 kalorie. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, mielone nasiona lnu, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Paleo Piekarnik Smażone Zielone Pomidory, Zielone pomidory & cukinia Pizza mój sposób na smażone zielone pomidory, oraz Pieczone w piecu pomidory z cebulą, jajkiem sadzonym i kiełbasą.
Instrukcje
Spryskaj blachę lekko olejem rzepakowym lub nieprzywierającym sprayem lub linią z pergaminem.
Połącz wodę i zmielone nasiona lnu w blenderze i mieszaj z dużą prędkością przez 30 sekund.
Wlać do szerokiej, płytkiej miski i odstawić na kilka minut, aby lekko zgęstnieć. W innej szerokiej misce lub talerzu połącz pozostałe składniki (z wyjątkiem pomidorów).
Pomidory pokroić w plasterki o grubości około 1/4 do 1/2 cala. Zanurz plasterek pomidora w wodzie lnianej, pozwól, aby nadmiar kapał i umieść plasterek w mieszance mąki kukurydzianej. Naciśnij lekko, aby upewnić się, że dno plastra jest pokryte mąką kukurydzianą i obrócić, aby pokryć drugą stronę.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia. Gdy wszystkie plastry pomidora są powlekane, piec przez 15 minut, lub do dna są złotobrązowe. Obróć i piec kolejne 15 minut na brązową drugą stronę.
Wyjąć z piekarnika i podawać natychmiast.