Smażone szarlotki Zu
Smażone szarlotki Zu mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 309 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jabłek, zmielony cynamon, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Placki Z Jabłkami Smażonymi, Placki Z Jabłkami Smażonymi, oraz Placki Z Jabłkami Smażonymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć jabłka do rondla z cukrem i cynamonem i zagotować na małym ogniu. Jabłka gotować, często mieszając, aż będą miękkie, około 10 minut; jabłka rozgnieść widelcem, tworząc masywny mus jabłkowy. Odstawić nadzienie jabłkowe na bok.
Mąkę i sól ubić razem w misce i pokroić na skrócenie nożem do ciast, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Mieszaj w wodzie, aż ciasto będzie zwilżone i zagniataj kilka razy, aż ciasto się połączy.
Umieścić ciasto na mąki powierzchni, wkleić w okrągły, i rozwałkować 1/8 cala grubości. Użyj dużego okrągłego foremki do ciastek (4 cale średnicy), aby pokroić ciasto na 8 rund.
Umieść czubatą łyżkę nadzienia jabłkowego na środku okrągłego ciasta i użyj palca, aby zwilżyć krawędź Skórki zimną wodą. Złóż ciasto na nadzienie i zagniataj krawędzie widelcem, aby zrobić ciasto w kształcie półksiężyca. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Wlać olej na patelnię na średnim ogniu i delikatnie ułożyć 2 lub 3 ciasta na gorącym oleju. Smażyć na złoty kolor, 2 do 3 minut na stronę.
Placki osuszyć na papierowych ręcznikach.
Na każde ciasto do podania posypać szczyptą cukru cukierniczego. Pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 10 minut przed podaniem.