Smażone Placki Z Jagodami
Smażone placki borówkowe to wegańskie deser. Ten przepis służy 18 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 38 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka oleju roślinnego, skorupy ciasto, cukier granulowany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Placki Smażone Z Jagodami, Placki Z Jagodami, oraz Placki Z Jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj jagody i cukier granulowany.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę. Wymieszać do mieszanki jagodowej. Powrót do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 2 minuty, stale mieszając, lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze skórką cytrynową. Ochłodzić całkowicie, około 45 minut.
Arkusz cookie linii z papieru woskowanego.
Wyjąć Skórki ciasta z torebek; rozwinąć na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej.
Rozwałkuj każdą skorupę do 12-calowej rundy. Za pomocą 3 1/2-calowego okrągłego noża wytnij 9 rund z każdej skorupy.
Brush krawędzi skorupy z wodą. Łyżka około 1 czubata łyżeczka mieszanki jagodowej na środku każdej rundy Skórki. Złożyć ciasto na pół nad nadzieniem; nacisnąć krawędzie widelcem do uszczelnienia.
Placki umieścić w jednej warstwie na arkuszu ciastek. Zamrozić 1 godzinę.
W głębokiej frytkownicy lub ciężkim rondlu rozgrzej 2 cale oleju do 177°. smaż placki na gorącym oleju około 1 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.