Smażone ostrygi i krewetki Po' Boys

Smażone ostrygi i krewetki Po' Boys
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Fried Oyster i Shrimp Po' Boys. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka, 64 g tłuszczu i łącznie 803 kalorie. Za 3,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup sól morską, mielony pieprz, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 56%. Fried Oyster Po' Boys, Oyster-and-Shrimp Po' Boys i Amy's Pan-Fried Oyster Po'boys With Creole Mayo są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj majonez, pieczony czosnek, musztardę, sól, Worcestershire, czarny pieprz i sok z cytryny. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
1 1/2 Szklanki Luźno Zapakowanej, Posiekanej Zielonej Kapusty1 1/2 Szklanki Luźno Zapakowanej, Posiekanej Zielonej Kapusty
Luźno Upakowana, Posiekana Zielona KapustaLuźno Upakowana, Posiekana Zielona Kapusta
Do 3 Klasycznych PomidorówDo 3 Klasycznych Pomidorów
2 Do 3 Czerwonych Pomidorów, Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Do 3 Czerwonych Pomidorów, Pokrojonych W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Na 3 Czerwone Pomidory, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaNa 3 Czerwone Pomidory, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Zwykła Musztarda Do Hot DogówZwykła Musztarda Do Hot Dogów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Zwykłej Musztardy Do Hot Dogów1 łyżeczka Zwykłej Musztardy Do Hot Dogów
2
Namoczenie na mokro: W niereaktywnej misce lub galonowej zamykanej torbie połącz maślankę, ostry sos, bazylię, granulowany czosnek, biały pieprz i ubite jajko i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła Musztarda Do Hot DogówZwykła Musztarda Do Hot Dogów
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Majonez, Taki Jak Hellmann'sMajonez, Taki Jak Hellmann's
24 średniej Wielkości Ostrygi, Wyłuskane, Z Rezerwą Płynu (w Wersji Z Krewetkami Zastąp 24 średnie, Obrane, Surowe Krewetki)24 średniej Wielkości Ostrygi, Wyłuskane, Z Rezerwą Płynu (w Wersji Z Krewetkami Zastąp 24 średnie, Obrane, Surowe Krewetki)
Ostrygi, Wyłuskane, Płyn Zarezerwowany (dla Wersji Krewetkowej Zastąp 24 średnio Obrane, Surowe Krewetki)Ostrygi, Wyłuskane, Płyn Zarezerwowany (dla Wersji Krewetkowej Zastąp 24 średnio Obrane, Surowe Krewetki)
(w Wersji Krewetkowej Zastąp 24 średnie Krewetki)(w Wersji Krewetkowej Zastąp 24 średnie Krewetki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Posiekanego Pieczonego Czosnku1/4 Szklanki Posiekanego Pieczonego Czosnku
3
Dodaj ostrygi (lub krewetki) i płyn z wyłuskania. Przykryj i wstaw do lodówki na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
4 Miękkie 8-calowe Bułki Francuskie Lub Hoagie, Podzielone4 Miękkie 8-calowe Bułki Francuskie Lub Hoagie, Podzielone
4
Do panierowania i smażenia: W płytkiej misce wymieszaj panko, mąkę kukurydzianą, mąkę, suszoną bazylię, granulowany czosnek, 1 łyżeczkę soli morskiej, czarny pieprz, cayenne i paprykę i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie 8-calowe Bułki Francuskie Lub Hoagie, DzieloneMiękkie 8-calowe Bułki Francuskie Lub Hoagie, Dzielone
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Gorąca Woda (100°F)Gorąca Woda (100°F)
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Rozgrzej olej na dużej żeliwnej patelni, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju zarejestruje 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Odcedź ostrygi (lub krewetki) z mokrego namoczenia i zanurz je w panierce, delikatnie dociskając, aby je przylgnęły. Ostrożnie dodawaj partiami do gorącego oleju (nie stłucz) i smaż 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i dopraw pozostałymi 1 do 2 łyżeczkami soli morskiej, gdy są gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
8
Na kanapki: Rozgrzej piekarnik na małym ogniu. Roladki posmaruj masłem czosnkowym i ułóż na blasze do pieczenia. Smażyć na złoty kolor, od 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Posmaruj sosem Donkey Saus na obu połówkach każdej bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Ułóż warstwami ostrygi, kapustę, pikle i pomidory, a na wierzch ułóż drugą połówkę każdej bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Natychmiast podawaj.

Składniki

33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calagarlic butter, softened (minced roasted garlic mixed with butter)garlic butter, softened (minced roasted garlic mixed with butter)2401 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach3361 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)721 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwethin sliced deli-style dill picklesthin sliced deli-style dill pickles1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1jajko, pobitejajko, pobite311 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąkamąka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokoszerne marynatykoszerne marynaty23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakoszerne marynatykoszerne marynaty1051 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.loosely packed shredded green cabbageloosely packed shredded green cabbage1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielony biały pieprzmielony biały pieprz4szczypce2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2to 3 red heirloom tomatoes, sliced 1/4 inch thickto 3 red heirloom tomatoes, sliced 1/4 inch thick1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoregular hot dog mustardregular hot dog mustard23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone0Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy12 łyżeczki czosnku w proszkukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone2241 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemayonnaise, such as Hellmann'smayonnaise, such as Hellmann's24średnie rozmiaryoysters, shucked, liquid reserved (for the shrimp version, substitute 24 medium peeled raw shrimp)oysters, shucked, liquid reserved (for the shrimp version, substitute 24 medium peeled raw shrimp)301 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Panko bułka tartaPanko bułka tarta1Batoniki toffi Heathostra paprykaostra papryka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreofresh cracked black pepperfresh cracked black pepper341 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczosnek pieczony mielonyczosnek pieczony mielony2Batoniki toffi Heathświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku4calesoft 8-inch French or hoagie rolls, splitsoft 8-inch French or hoagie rolls, split4kreskiSos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Sauvignon Blanc, różowe wino i Albarino to świetny wybór dla Po Boy. Te wina o niskiej zawartości tanin i alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych dań cajun, zamiast powodować większe pieczenie w ustach. Dr. Loosen Dr. L Riesling z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
„...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie wytrawnym Rieslingu... Cytryna, zielone jabłko, wilgotna pestka i lekko kwiatowe aromaty, po których następuje rześkie, nasycone łupkiem podniebienie i finisz soczystych cytrusów i jabłka, orzechów oleje, sole mineralne i mokry kamień…” – Wine Advocate „To wino z pewnością jest jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. „Wstępny” Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się aromatami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi łagodną nutą ilość orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif.” – Magazyn Food & Wine
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn