Smażone Oliwki Gorgonzola
Smażone oliwki Gorgonzolan to lacto ovo vegetarian przystawka. Ten przepis zawiera 6 porcji z 292 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Za $1.05 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 59 fanów. Jeśli masz pod ręką olej, jajka, ser gorgonzola i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gorgonzola, Rukiew Wodna I Kuskus Z Czarnych Oliwek, Smażone Oliwki, oraz Placek z dyni piżmowej i Gorgonzola Rigatoni ze smażoną szałwią dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Dobrze odcedź oliwki na ręcznikach papierowych.
Umieść ser Gorgonzola w torbie cukierniczej lub ciężkiej plastikowej torbie i wlej do każdej oliwki.
Ubij jajka i mleko; umieść bułkę tartą w płytkiej misce. Zanurz oliwki w mieszance jajecznej, strząśnij nadmiar i obtocz bułkę tartą, aby pokryć; odstawić.
Podgrzej co najmniej 4 cale oleju w dużym garnku do 375 stopni F (190 stopni C).
Smaż oliwki na gorącym oleju na złoty kolor i odcedź na ręcznikach papierowych. Przed podaniem pozostaw do ostygnięcia.