Smażone kalmary z bazylią i cytryną z Arrabbiatą

Smażone kalmary z bazylią i cytryną z Arrabbiatą
Smażone kalmary z bazylią i cytryną z Arrabbiata może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 797 kalorii, 41g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.57 za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kalmary, mleko, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Kalmary w sosie cytrynowo-bazyliowym, Sałatka smażona kalmary z Kaparówkami i cytryną Aioli, oraz Rigatoni z krewetkami, kalmarami i bazylią.

Instrukcje

1
Dodaj pierścienie kalmarów do dużej miski i przykryj mlekiem (użyj mniej więcej, aby całkowicie pokryć kalmary. Obierz ząbki czosnku i delikatnie rozwal nożem, aby otworzyć goździki i uwolnić niektóre soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
KałamarnicaKałamarnica
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Dodaj do miski, doprawić solą i pieprzem, następnie przykryć i umieścić w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ogrzać około 3 cale oleju roślinnego do 350 stopni F. w głębokiej frytkownicy lub ciężkim dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Wyjąć miskę kalmarów z lodówki wymieszać z bazylią. Ustaw 2 duże miski do mieszania: 1 z durszlakiem siedzącym w nim, a druga z przyprawioną mąką. Wrzuć kalmary do durszlaka i odsącz mleko. Wstrząsnąć durszlak, aby usunąć nadmiar płynu, a następnie umieścić napięte kalmary i bazylia do mąki. Wrzucić do herbu, a następnie umieścić z powrotem w durszlaku, aby usunąć nadmiar mąki. Smażyć (kalmary i liście bazylii) partiami, aż będą chrupiące i złociste, około 2 minut. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść kalmary i liście bazylii do tacy wyłożonej papierowymi ręcznikami do osuszenia, podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
KałamarnicaKałamarnica
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1
Ustaw dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać posiekany czosnek, cebulę i płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Saute aż pachnące następnie dodać pomidory i wino. Pomidory z tyłu drewnianej łyżki i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż część soku zmniejszy. Po zakończeniu daj mu ostateczną przyprawę solą i pieprzem, a następnie przecier w blenderze (lub użyj blendera zanurzeniowego), aż będzie gładki. Doprawić solą, pieprzem i cukrem i podawać z kalmarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
KałamarnicaKałamarnica
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn