Smażone kalmary z bazylią i cytryną z Arrabbiatą
Smażone kalmary z bazylią i cytryną z Arrabbiata może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 797 kalorii, 41g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.57 za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kalmary, mleko, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Kalmary w sosie cytrynowo-bazyliowym, Sałatka smażona kalmary z Kaparówkami i cytryną Aioli, oraz Rigatoni z krewetkami, kalmarami i bazylią.
Instrukcje
Dodaj pierścienie kalmarów do dużej miski i przykryj mlekiem (użyj mniej więcej, aby całkowicie pokryć kalmary. Obierz ząbki czosnku i delikatnie rozwal nożem, aby otworzyć goździki i uwolnić niektóre soki.
Dodaj do miski, doprawić solą i pieprzem, następnie przykryć i umieścić w lodówce na noc.
Ogrzać około 3 cale oleju roślinnego do 350 stopni F. w głębokiej frytkownicy lub ciężkim dnie garnka.
Wyjąć miskę kalmarów z lodówki wymieszać z bazylią. Ustaw 2 duże miski do mieszania: 1 z durszlakiem siedzącym w nim, a druga z przyprawioną mąką. Wrzuć kalmary do durszlaka i odsącz mleko. Wstrząsnąć durszlak, aby usunąć nadmiar płynu, a następnie umieścić napięte kalmary i bazylia do mąki. Wrzucić do herbu, a następnie umieścić z powrotem w durszlaku, aby usunąć nadmiar mąki. Smażyć (kalmary i liście bazylii) partiami, aż będą chrupiące i złociste, około 2 minut. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść kalmary i liście bazylii do tacy wyłożonej papierowymi ręcznikami do osuszenia, podczas gotowania.
Ustaw dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać posiekany czosnek, cebulę i płatki czerwonej papryki.
Saute aż pachnące następnie dodać pomidory i wino. Pomidory z tyłu drewnianej łyżki i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż część soku zmniejszy. Po zakończeniu daj mu ostateczną przyprawę solą i pieprzem, a następnie przecier w blenderze (lub użyj blendera zanurzeniowego), aż będzie gładki. Doprawić solą, pieprzem i cukrem i podawać z kalmarami.