Smażone Favas i morele z cebulą Confit i świeże Linguine
Smażone Favas i morele z cebulą Confit i świeże Linguine może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 84g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 1536 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $14.75 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, sól i pieprz, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Zapiekane Szparagi Ze Świeżymi Favasami I Smalcami, Linguine z cebulą Confit, kozim serem i orzechami włoskimi, oraz Spalone Palce I Świeże Favas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij wierzchołki i spody cebuli i pokrój cebulę wzdłuż na pół.
Usunąć skórkę i zewnętrzne warstwy.
Wytnij Klin V na dole każdej połowy, aby usunąć rdzeń i wyciągnąć wszelkie stałe płaskie kawałki ze środka.
Ułóż połowę cebuli, ściąć bok w dół, na desce do krojenia z końcem korzenia w kierunku Ciebie. Są linie Na Zewnątrz cebuli; pokroić wzdłuż tych linii (ziarna), a nie przeciwko nim, aby pomóc cebuli zmiękczyć szybciej. Trzymając nóż prawie równolegle do planszy, pokrój cebulę wzdłuż na plastry o grubości ¼ cala, podążając za liniami cebuli. Po przecięciu środka cebuli kąt noża stanie się niezręczny: Odwróć cebulę na bok (w kierunku noża), Przywróć nóż do pierwotnej pozycji i zakończ cięcie cebuli. Oddziel plasterki cebuli, przycinając wszelkie sekcje korzeniowe, które są nadal dołączone. Powtórzyć z pozostałą cebulą. (Należy mieć około 8 szklanek cebuli.) Ciepłe ¼ szklanki wody w dużym garnku na małym ogniu.
Dodaj masło i delikatnie ubijaj, aby je stopić.
Dodać cebulę, sól i Garni bukiet, mieszać do połączenia, i umieścić pergamin " pokrywka "(kawałek pergaminu, pokrojone w celu dopasowania) na górze, naciskając go na cebuli.Gotować bardzo powoli, mieszając cebulę co 20 do 30 minut, częściej pod koniec gotowania, przez około 2 godziny. Cebula zwiędnie i para wzrośnie, ale nie powinny brązowieć. Sprawdź cebulę po około 30 minutach: jeśli wydają się zagubieni w garnku, przenieś do mniejszego garnka i pokrój pokrywkę pergaminu, aby pasowała. Jeśli w tym momencie pozostało dużo płynu, możesz lekko podgrzać ciepło, aby gotować nieco szybciej. Po około 2 godzinach cebula zmięknie, ale nie powinna się rozpadać; w garnku może pozostać płyn.
Usuń i odrzuć Garni bukiet. Pozostawić cebulę do ostygnięcia w ich cieczy.
Przenieść cebulę z ich płynem do plastikowego pojemnika i przechowywać w lodówce do tygodnia.
Usuń wszystkie fasole fava z ich strąków.
Umieścić fasolę fava w żaroodpornej misce.
Zalać fasolę wystarczająco wrzącą wodą, aby pokryć ją o około 1 cal.
Niech fasola siedzieć niezakłócony, aż woda ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć fasoli.Zacznij obrać fasolę, używając miniaturki, aby przeciąć szczelinę w skórze. Lekko ściśnij, a wewnętrzna fasola wyskoczy. Jeśli to możliwe, zacznij od mniejszych ziaren pracujących do największych ziaren.
Obrane favas umieścić w misce i odstawić.
Smardze przeciąć na pół wzdłuż i odstawić. W dużej patelni saute roztopić 3 łyżki masła. Gdy masło topi się i zaczyna się spieniać, dodaj grzyby i gotuj, mieszając często około 5 minut.
Dodać szczyptę soli i trochę pieprzu. Gotować dodatkową minutę lub dwie więcej, aż patelnia prawie wyschnie.
Dodaj wermut, deglazing patelni. Gotować około 2 protokół następnie dodać favas, mieszając połączyć. Wyłączyć ogień, aż będzie gotowy do podania.Doprowadzić około 3 kwarty wody do wrzenia w dużym garnku.
Dodać dużą masę soli i dodać świeży makaron. Delikatnie wymieszać, aby nie przywierał. Ponieważ jest świeży, będzie gotować w 3 lub 4 minut. Nie pozwól jej przegotować! Świeże makarony z jajkiem są często przygotowywane z "miękkiej" mąki z mniejszą ilością glutenu niż "twarda" mąka z pszenicy durum stosowana w najlepszych makaronach suszonych.Podczas gotowania makaronu dodać około 2 szklanki cebuli confit do mieszaniny fava i morel. Podgrzej je delikatnie.Po ugotowaniu makaronu użyj szczypiec, aby przenieść go z wody na patelnię fava, morelę i cebulę. Dobrze jest być odrobiną wody. W rzeczywistości może nawet trzeba dodać trochę więcej wody makaronu, aby osiągnąć dobrą konsystencję sosu.
Zawartość patelni z makaronem wylać na półmisek i udekorować natką pietruszki i parmezanem.