Smażona Tilapia z sosem cytrynowo-pieprzowym

Smażona Tilapia z sosem cytrynowo-pieprzowym
Smażona Tilapia z sosem cytrynowo-pieprzowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką filety, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak tilapia w sosie cytrynowo-pieprzowym, Zdrowe Arkusze Pan Tilapian i warzywa + posiłek-Prep, oraz Tilapia z sosem cytrynowym i chili.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki.
2
Rozpuścić 1 łyżeczkę masła z olejem na dużej patelni nonstick na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Gdy masło topi się, filety rybne posypujemy solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety RybneFilety Rybne
MasłoMasło
4
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Filety pogłębiać w mące; wytrząsnąć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
5
Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; ciepła 2 minuty lub aż masło zmieni kolor na złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
6
Dodaj filety do patelni; smażyć 3 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć filety z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj mieszaninę bulionu do patelni, skrobanie poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 3 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia. Dwie łyżeczki masła wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
SOS podawać na filetach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
11
Dekoruj klinami cytryny, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćNormalny
Gotowe W22 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Magazyn