Smażona Sałatka Z Brukselki

Smażona Sałatka Z Brukselki
Smażona Sałatka z brukselki to bezglutenowe przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 142g tłuszczu, oraz w sumie 1461 kalorii. Na 6,34 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz olej roślinny, liście kolendry, rzodkiewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć żurawinę, można śledzić to danie główne z Budyń chlebowy z suszoną żurawiną jako deser. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Ogolona Sałatka z brukselki z Podsmażonym kozim serem, Brukselka Smażony Brązowy Ryż, oraz Brukselka i boczek z jajkiem sadzonym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Za pomocą patelni saute rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu. Przyciąć końce brukselki i podzielić na pół od góry do dołu. Kiedy olej zaczyna palić, ostrożnie dodaj połowę brukselki na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Saute, aż będą lekko chrupiące i brązowe, 2 do 3 protokół.
4
Brukselkę wyjąć z patelni i odcedzić na około 3 minuty na suchym ręczniku papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
5
W misce do miksowania umieść smażone kiełki, frisee, marynowaną czerwoną cebulę, liście pietruszki i rzodkiewki i wrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
RzodkiewkaRzodkiewka
KiełkiKiełki
Curly EndiveCurly Endive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
6
Dodać żurawinę, pokruszoną skórkę wieprzową i winegret tamaryndowca. Dobrze rzucaj. Doprawić liśćmi kolendry, przyprawami, solą i pieprzem. Rzuć jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sól I PieprzSól I Pieprz
żurawinażurawina
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
PrzyprawyPrzyprawy
TamaryndTamarynd
WieprzowinaWieprzowina
WołowinaWołowina
7
Ułóż sałatkę w długiej owalnej misce sałatkowej. Przynieś liście kolendry na górę sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Udekoruj serem manchego startym na sałatce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser ManchegoSer Manchego
9
Połącz ocet, 1/4 szklanki wody, cukier, oregano, sól, pieprz czarny, płatki pieprzu, goździki i liść laurowy w ciężkim rondlu i ustawić go na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie dodać plastry cebuli, oddzielając je na poszczególne pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
OcetOcet
GoździkiGoździki
CebulaCebula
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Niech mieszanina wrócić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż cebula zmięknie i więdną, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
11
Wyjmij rondel z ognia, przykryj i pozostaw mieszaninę do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Cebulę i płyn do trawienia przełożyć do szklanego słoika wielkości kwarty lub podzielić na plastikowe pojemniki. Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
13
Do metalowej miski dodaj puree, ocet i sól. Powoli ubij w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBrukselkaBrukselka1warzywo (np. szpinak)proszek przyprawowy chile, taki jak Tajinproszek przyprawowy chile, taki jak Tajin2Spód: okruszki z herbatników grahamświeża żurawina, namoczona w czerwonym winieświeża żurawina, namoczona w czerwonym winie1porcja startego parmezanuświeże liście kolendryświeże liście kolendry1porcja startego parmezanuświeże liście pietruszkiświeże liście pietruszki1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefriseefrisee0warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1szczyptaSzczypta świeżo zmielonego pieprzuSzczypta świeżo zmielonego pieprzu0Spód: okruszki z herbatników grahamRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1porcja startego parmezanudrobno starty ser manchegodrobno starty ser manchego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia0warzywo (np. szpinak)suszone oregano (najlepiej Meksykańskie)suszone oregano (najlepiej Meksykańskie)2Spód: okruszki z herbatników grahampokruszona skórka wieprzowapokruszona skórka wieprzowa1rzodkiewka cienko pokrojonarzodkiewka cienko pokrojona1largesczerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona1szczyptaSzczypta suszonych płatków czerwonej paprykiSzczypta suszonych płatków czerwonej papryki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2Spód: okruszki z herbatników grahamwino czerwone lub ocet sherrywino czerwone lub ocet sherry1Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepuree z tamaryndowcapuree z tamaryndowca2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn