Smażona kałamarnica ze smażonym bakłażanem
Smażona kałamarnica ze smażonym bakłażanem jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 464 kalorie, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, pieprz cayenne, cytryna kliny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Smażony ryż Kimchi z smażoną kałamarnicą i gotowanym jajkiem, Sałatka Z Kalmarów Z Salsą Verde, oraz Smażone kalmary Po ' Boy z awokado i czarnym olejem Chile.
Instrukcje
Posypać plastry bakłażana solą i odstawić na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia przez 20 minut. Spłukać i osuszyć.
Tymczasem, używając ostrego noża, rozetnij ciała kałamarnic wzdłuż i połóż je płasko na powierzchni roboczej z wnętrznościami skierowanymi do góry. Używając końcówki noża, zdobądź ciała w diamentach o przekątnej 1/8 cala, upewniając się, że nie przeciążysz całej drogi.
Kalmary pokroić w ćwiartki wzdłuż.
W średniej misce ubij białka ze skrobią kukurydzianą.
Umieścić panko w płytkiej misce i lekko doprawić solą. Zanurz rundy bakłażana w mieszaninie skrobi kukurydzianej, rozprowadzając ją cienko palcami. Pogłębiać bakłażan w panko, naciskając, aby pomóc okruchy przylegają.
Przenieść bakłażana do blachy do pieczenia.
W dużej patelni, ciepła 1/4 cala oleju rzepakowego, aż migotanie.
Dodać połowę bakłażana i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż złoty i chrupiący, o 5 protokół.
Bakłażan odcedzić na papierowych ręcznikach i lekko posypać solą. Powtórz z pozostałym bakłażanem.
Przenieś bakłażana do stojaka z drutu i utrzymaj ciepło w piekarniku.
Wylać olej i wytrzeć patelnię.
Dodaj 3 łyżki oleju do patelni i ciepła, aż do palenia.
Dodać połowę kałamarnicy i stir-smażyć na dużym ogniu, aż zwinięte i lekko rumiane, o 4 protokół.
Do miski wlać kałamarnicę i nagromadzony płyn.
Dodaj 3 więcej łyżki oleju na patelni; gdy mieni się, dodać pozostałe kalmary i Stir-fry. Powrót wszystkich kałamarnic i wszelkich zgromadzonych cieczy na patelni i gotować na dużym ogniu, aż płyn odparuje, o 2 protokół.
Dodaj szalotki, doprawić solą i cayenne i gotować, aż szalotki są miękkie, o 1 minutę.
Przenieś kalmary i bakłażany na talerze.
Posypać nerkowcami i podawać z cytrynowymi klinami.