Smażona fasolka szparagowa i ziemniaki z pancettą z " wspaniałych warzyw Włoch
Smażona fasolka szparagowa i ziemniaki z pancettą z " wspaniałych warzyw Włoch jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól morską, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Crostini z Fontinanem i marmoladą pomidorową z " wspaniałych warzyw Włoch, Miodowo-balsamiczna pieczona marchewka z " wspaniałych warzyw Włoch, oraz Szwajcarski Chard i szpinak ravioli Nudi w prostym sosie pomidorowym z " wspaniałych warzyw Włoch dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż ziemniaki i fasolkę szparagową do dużego garnka i napełnij zimną wodą na pokrycie. Ustaw garnek na dużym ogniu i soli obficie. Doprowadzić wodę do wrzenia i zmniejszyć ogień do średniej wysokości, aby utrzymać żywy (ale nie gwałtowne) gotować na wolnym ogniu. Gotować warzywa, aż będą bardzo miękkie, o 25 protokół.
Podczas gdy ziemniaki i fasolka szparagowa są gotowania, umieścić pancetta w średniej patelni (używam dobrze przyprawione Patelnia żeliwna) i ustawić na średnim ogniu. Smażyć pancetta, obracając go często, przez około 10 minut, dopóki nie uczynił niektóre z jego tłuszczu i właśnie zaczął chrupiące i włączyć brązowy.
Zdjąć z ognia i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Gdy warzywa będą miękkie, odcedzić je w durszlaku. Wrzuć je do garnka i powoli skropić oliwą z oliwek. Użyj masher ziemniaków rozgnieść ziemniaki i fasolkę szparagową razem jak mżawka. To, do czego dążysz, to nieco grudkowaty, teksturowany zacier—nie ma potrzeby całkowitego przecieru.
Szpatułką lub drewnianą łyżką zeskrobać pancettę i kapie do garnka i wymieszać, aby połączyć się z zacierem z fasoli ziemniaczanej. Doprawić solą i pieprzem.
Łyżka mieszanki do miski i skropić trochę więcej oliwy z oliwek, jeśli chcesz.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.