Smażona Cała Tilapia z bazylią i Chilli

Smażona Cała Tilapia z bazylią i Chilli
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Smażona Cała Tilapia z bazylią i Chilli może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 1467 kalorii, 65g białka, oraz 128 g tłuszczu. Na 9,81 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać sos rybny, kolendra, olej do gotowania, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tilapia smażona w piekarniku z masłem Bazyliowo-cytrynowym, Patelnia smażona Tilapia z limonkową bazylią Beurre Blanc na łóżku Więdnącym, oraz Smażone grzyby z trawą cytrynową i Chilli.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1 kwartę oleju w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C). Jeśli nie masz termometru, zanurz głowę ryby w oleju; jeśli skwierczy, jest gotowy, jeśli nie skwierczy, poczekaj kilka minut i spróbuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Ryby opłucz i dobrze osusz. Wykonaj kilka kątowych szczelin wzdłuż ciała ryby, przecinając kości żeber. Wykonaj dwa boczne rozcięcia wzdłuż grzbietu ryby, od głowy do ogona, po obu stronach płetwy grzbietowej. Kawałki te zapewnią szybkie gotowanie i maksymalną chrupkość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
3
Delikatnie wsuń rybę do oleju i smaż, aż będzie chrupiąca, 7 do 10 minut. Ostrożnie wyjmij rybę z oleju i pozwól jej osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Umieścić na dużym talerzu.
5
Podczas gdy ryba spływa, podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni. Gotować i mieszać papryki chili, czosnek, i cebula w gorącym oleju, aż lekko rumiane, 5 do 7 protokół. Wymieszać sos rybny i sos sojowy do mieszaniny, usunąć z ognia, i złożyć tajskiej bazylii i kolendry do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
Sos RybnySos Rybny
2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Polać rybę sosem do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia43
Magazyn