Smak: imbir mięta i czekolada pokryte Espresso fasoli Gelato
Ten przepis służy 2. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1769 kalorii, 13g białka, oraz 158 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 32 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin. Jeśli masz ciężką śmietanę, cukier, pół cala imbiru i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gravel Springs Coffee & Chocolate Covered Espresso Bean Ice Cream, Skórka: pistacjowe Gelato z sosem truskawkowym, oraz Skórka: lody z białej czekolady miętowe z melasą z granatu.
Instrukcje
Mleko i śmietanę wymieszać w ciężkim garnku i ustawić na małym ogniu.
Dodać miętę i imbir. Gotuj, aż mięta i imbir zostaną wlane do mleka, około 40 minut.
Wlać nabiał przez drobne sito, aby usunąć miętę i imbir, i ubić cukier.
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez noc (lub przez co najmniej 4 godziny) w lodówce.
Zakręć mieszaninę w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Podczas wirowania umieść dużą miskę do mieszania w zamrażarce.
Po zakończeniu wirowania lodów wyjmij je z maszyny bezpośrednio do zamrożonej miski i złóż pokruszone ziarna espresso. Powrót miskę do zamrażarki, aż lody zestali, co najmniej 1 godzinę.
Podaj kilka łyżek i podziel się nimi bezpośrednio z miski. Gelato nie poprawia się z wiekiem, więc spróbuj zmusić się do zjedzenia go w ciągu kilku dni od zrobienia. Ale tak naprawdę nie przewidujemy, że będzie to problemem.