Smażony wermiszel i zielona cebula
Smażony wermiszel i zielona cebula to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 592 kalorie, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Mieszanka szalotki, masło, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Smażony wermiszel i zielona cebula, Fasolka szparagowa z migdałami i smażoną cebulą, oraz Smażona fasolka szparagowa z imbirem i cebulą.
Instrukcje
Wermiszel gotować w osolonej wodzie do al dente; odcedzić.
Rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i masło z czosnkiem na średnim ogniu i gotować czosnek, aż zacznie mięknąć, o 4 do 5 protokół.
Wyjąć czosnek i podgrzać. Smażyć szalotki w przyprawionym oleju przez 3 do 4 minut.
Dodaj dobrze odsączony makaron na patelnię i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić makaron obficie z szalotki i przyprawione oleju.
Umieść talerz mniejszy niż patelni w dół nad wermiszelem i wagi go z kilku puszek lub ciężkiej patelni.
Niech wermiszel brązowy i chrupiące się trochę.
Wyjmij patelnię i talerz i odwróć na talerz do serwowania.