Smażony okoń Czarnomorski z gorzką zielenią, koprem włoskim, grejpfrutem i sałatką z fety

Smażony okoń Czarnomorski z gorzką zielenią, koprem włoskim, grejpfrutem i sałatką z fety to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Na 4,83 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 450 kalorii, 36g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz sól koszerna, oliwki kalamatan, gorzkie Zielenie, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać grejpfruta można śledzić to danie główne z Grejpfrutowe ciasto jogurtowe z grejpfrutową glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciepła sałatka z kopru włoskiego i gorzkiej zieleni, Zapiekane przegrzebki z sałatką z kopru włoskiego i grejpfruta, oraz Gorzkie Warzywa, Koper Włoski I Cebula Z Cytryną.
Instrukcje
Zalać dużą patelnię saute oliwą z oliwek i doprowadzić do wysokiej temperatury. Spód innej mniejszej patelni saute zalać oliwą z oliwek.
Posypać rybę solą z obu stron. Gdy duża patelnia saute krzyczy gorąco, ale nie całkiem pali, połóż filety rybne na patelni, od strony skóry w dół. Nie tłocz patelni, być może będziesz musiał pracować partiami. Po umieszczeniu ryby na patelni, umieść drugą małą patelnię saute bezpośrednio na filetach rybnych. Powoduje to delikatny nacisk na ryby i zmusza skórę do kontaktu z patelnią i tworzy chrupiącą skórę. Gotować rybę przez 3 do 4 minut, a następnie wyjąć górną patelnię. Potrząśnij trochę patelnią, aby odkleić rybę. Użyj szpatułki rybnej toflip filety rybne i gotować jeszcze 2 minuty po drugiej stronie.
Wyjąć z patelni i podawać, Lub zachować ciepło, aż pozostałe ryby są gotowane.
W dużej misce wymieszać zieleninę, koper włoski i czerwoną cebulę z oliwą z oliwek i sokiem z owoców Grapefruit. Doprawić solą. Wrzucić kawałki oliwek i grejpfruta supremes.
Sałatkę podzielić na 2 talerze i posypać fetą. Chudnij filet rybny na każdej sałatce.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.