Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego tofu z pikantną zupą imbirową. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 600 kalorii, 28g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 16 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, kolendrę, sos ostrygowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Smażone Tofu z pikantnym sosem imbirowo-sezamowym, Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa), oraz Smażony Czarny Ryż Z Imbirowym Tofu I Szpinakiem.
Instrukcje
1
Aby przygotować zupę, w rondlu na średnim ogniu, połącz bulion warzywny, imbir, cukier, ocet ryżowy, sos sojowy, sos ostrygowy i sambal. Pozostawić na wolnym ogniu 15 minut, aby wymieszać smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Warzywny
Sos Ostrygowy
Ocet Ryżowy
Sos Sojowy
Imbir
Cukier
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Aby przygotować steki tofu, pokroić blok tofu wzdłuż, a następnie przeciąć na pół, aby 4 płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Połóż kilka warstw papierowych ręczników na desce do krojenia, a następnie umieść tofu obok siebie, na górze. Przykryj steki większą ilością papierowych ręczników i naciśnij, aby odsączyć część wody z twarogu (czyniąc go gęstszym i lepiej trzymać razem po ugotowaniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Woda
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Ręczniki Papierowe
4
Połączyć bułkę tartą, cayenne, papryka, sól i pieprz. Dip każdy kawałek tofu do ubitych jaj, a następnie pogłębiać w przyprawione bułki tartej do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Sól I Pieprz
Mielony Pieprz Cayenne
Papryka
Jajko
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 Suszony Pieprz Morita
5
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na patelni na średnim ogniu. Smażyć steki tofu 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Stek
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Wyjąć na talerz wyłożony świeżymi ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
7
Dodać olej sezamowy na patelni, stir-smażyć imbir i czosnek z chili przez 2 protokół zbudować smak bazowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Czosnek
Imbir
Papryka Chili
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodać brokuły i saute 3 minut, aż zacznie mięknąć, doprawić solą i pieprzem. Podziel makaron udon i pikantny bulion między 4 miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Makaron Udon
Brokuły
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
9
Dodać brokuły, a następnie położyć kawałek tofu na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuły
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
10
Udekoruj posypką zielonej cebuli, kolendry i orzeszków ziemnych przed podaniem.