Smażone mózgi
Smażone mózgi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 1,58 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1572 kalorii, 8G białka, oraz 170 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, liść laurowy, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Smażone Mózgi Jagnięce, Smażona Ryba Na Patelni, oraz Smażone Cannoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś garnek 2 quart wody na wolnym ogniu i dodać czosnek, pieprz, i zioła. Dusić przez 15 minut. Następnie delikatnie obniżyć mózgi do garnka i gotować na wolnym ogniu przez 6 minut.
Wyjmij mózgi łyżką szczelinową i pozostaw do ostygnięcia. Kiedy mózgi są zimne i jędrne, oddziel płaty na 2-calowe kawałki.
W międzyczasie przygotuj 3 miski z mąki, jajka ubijanego mlekiem i bułki tartej.
Każdy segment mózgu obtoczyć w mące, następnie zalać w mieszance jaj, a następnie zalać w bułce tartej. Głęboko smażyć mózg, aż będą złote i chrupiące, o 3 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i od razu podawać z zielonym sosem.
Aby zielony sos: drobno posiekać zioła i wymieszać z anchois, czosnek, i kapary.
Dodać wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aby mieszanina była łyżeczką, ale nie cieknąca. Doprawić czarnym pieprzem.