Smażone krewetki z salsą żurawinowo-cytrusową

Smażone krewetki z salsą żurawinowo-cytrusową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać smażone krewetki z żurawiną-cytrusowe Salsan spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 6,37 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, krewetki, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Salsa Żurawinowo-Cytrusowa, Smażone krewetki z ciepłymi tropikalnymi owocami Salsa, oraz Tacos krewetkowe z salsą cytrusowo-awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Krewetki obrać, pozostawiając ogony nienaruszone; devein, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Połączyć sok pomarańczowy i 2 Czosnek łyżki stołowe w płytkim naczyniu lub dużych ciężkich zip-top plastikowej torbie; dodać krewetki. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek żelatynowy żurawinowyProszek żelatynowy żurawinowy
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
3
Drenaż.
4
Smażyć pozostałe 2 Czosnek łyżki stołowe w gorącym oleju w dużej patelni do przetargu; dodaj krewetki, i smażyć 3 do 5 minut lub po prostu aż krewetki kolei różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Zdjąć z ognia.
6
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
7
Podawać z salsą żurawinowo-cytrusową.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
8
Dekorować, w razie potrzeby.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn