Smażone hiszpańskie steki

Smażone hiszpańskie steki
Smażone hiszpańskie steki zajmują około 25 minut od początku do końca. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 441 kalorii , 24 g białka i 37 g tłuszczu każda. Za 3,1 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oleju rzepakowego, masła, czosnku, koszernej soli i mielonego pieprzu. Będzie hitem na Twojej walentynkowej imprezie. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i דל פחמימות,zną . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Steki smażone na patelni z grzybami , Steki smażone na patelni i Steki smażone z sosem Romesco .

Instrukcje

1
Podgrzej 12-calową żeliwną patelnię na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąca, około 3 minut. W międzyczasie dokładnie osusz steki papierowymi ręcznikami. Lekko posmaruj steki z każdej strony olejem rzepakowym i obficie posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Brukwi, Obranej I Pokrojonej W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala2 Funty Brukwi, Obranej I Pokrojonej W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
2 Linki Meksykańskiej Chorizo Wieprzowej (około 8 Uncji), Drobno Pokrojonej2 Linki Meksykańskiej Chorizo Wieprzowej (około 8 Uncji), Drobno Pokrojonej
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Papryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W KostkęPapryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W Kostkę
2
Dodaj 1 do 2 łyżek oleju rzepakowego na patelnię (pomoże to stworzyć świetną skórkę na stekach) i dodaj steki. Nie stłocz ich; jeśli nie możesz zostawić miejsca pomiędzy stekami, użyj 2 patelni. Nie ruszając ich, smaż steki przez 3 minuty. Używając szczypiec, obróć je i smaż jeszcze 1 minutę w przypadku rzadkiego, 2 dodatkowe minuty w przypadku średnio rzadkiego lub jeszcze 4 minuty w przypadku średnio rzadkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Linki Meksykańskiej Chorizo Wieprzowej (około 8 Uncji), Drobno Pokrojonej2 Linki Meksykańskiej Chorizo Wieprzowej (około 8 Uncji), Drobno Pokrojonej
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W KostkęPapryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W Kostkę
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Przełóż steki na talerz i luźno przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoiki) Całe Grzyby, OdsączoneSłoiki) Całe Grzyby, Odsączone
4
Przed pokrojeniem odczekaj co najmniej 5 minut.
5
Z patelni wylewamy zużyty olej i dodajemy łyżkę nowego. Zmniejsz ogień do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotleciki Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (grubość 1-1/2 Cala I 8 Uncji Każdy)Kotleciki Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (grubość 1-1/2 Cala I 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W KostkęPapryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W Kostkę
6
Dodaj szalotki i czosnek na patelnię i smaż, aż zaczną się rumienić, od 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Czerwonych Ziemniaków, Pokrojonych Na 1-calowe Kawałki I Gotowanych Do Miękkości1 Funt Czerwonych Ziemniaków, Pokrojonych Na 1-calowe Kawałki I Gotowanych Do Miękkości
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W KostkęPapryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W Kostkę
7
Dodaj bulion wołowy, sos Worcestershire i ocet sherry i zagotuj sos. Gotuj, aż zmniejszy się o połowę, od 3 do 5 minut. Wyłącz ogień i dodawaj masło, aż się rozpuści, a sos zgęstnieje. Jeśli używasz, dodaj oliwki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Dodatkowa Przyprawa Do Owoców Morza OpcjonalnieDodatkowa Przyprawa Do Owoców Morza Opcjonalnie
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
8
Połóż każdy stek na talerzu; Na wierzch polewamy sosem i posypujemy szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
9
Zdjęcie: Anna Williams

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Etude Heirloom Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
Etiuda Heirloom Pinot Noir
Etiuda Heirloom Pinot Noir
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn