Smażona Ciecierzyca Polenta (Panelle)
Smażona ciecierzyca Polenta (Panelle) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 39 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 122 kalorie, 6G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 97 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki z ciecierzycy, sól koszerna, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Smażona ciecierzyca Polenta (panelle), Smażone Garbanzo Polenta-Panelle, oraz Panelle (Placki Z Mąki Z Ciecierzycy ).
Instrukcje
Do rondla wlać 4 szklanki wody, sól i oliwę i stopniowo ubijać mąkę z ciecierzycy, aż będzie gładka. Ustawić na średnim ogniu i stale ubijać, gdy ciasto powoli się nagrzewa. Zagęszcza się i ostatecznie paruje, ale nie musi gotować. Gotować i zachować ubijanie, skrobanie dno i boki patelni często, aż mieszanina jest dość sztywny i zaczyna odrywać się od boków jak mieszać, 15 do 20 protokół.
Obróć ciasto w naoliwioną patelnię i szybko rozprowadź szpatułką, zanim ostygnie i ustawi, aby wypełniło patelnię równą warstwą. Zwilż łopatkę wodą i wygładź wierzch ciasta.
Odstawić na godzinę lub dłużej, aż do całkowitego ostygnięcia.
Wycinaj kawałki ostrym nożem, w dowolnym rozmiarze lub kształcie i w potrzebnej ilości. I wyciąć 1 1/2-calowe kwadraty na przystawki i kanapki w stylu sycylijskim; 2-na-3-calowe bary-co najmniej dwa na osobę-towarzyszyć danie główne. Wycięte kawałki wyjąć z patelni za pomocą szpatułki (resztę uszczelnić folią i schłodzić do dłuższego przechowywania).
Aby usmażyć panelę, wlać wystarczającą ilość oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia do ciężkiej patelni, aby pokryć dno 1/8 cala oleju i ustawić na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, połóż się w paneli, pozostawiając dużo miejsca między nimi. Smażyć około 3 minut, aż spód będzie chrupiący i złoty, następnie odwrócić je i brązowy drugą stronę, O 2 minuty więcej. Ustaw panelle na ręcznikach papierowych, aby osuszyć i ostudzić przez minutę ,ale podawaj, gdy są jeszcze ciepłe(choć dobrze smakują w temperaturze pokojowej!).
Przedruk za zgodą Lidii Włoch.