Skórka: pistacjowe Gelato z sosem truskawkowym
Scooped: pistacjowe lody z sosem truskawkowym może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 278 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 54 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, truskawki, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Smak: imbir mięta i czekolada pokryte Espresso fasoli Gelato, Lody Pistacjowe, oraz Lody Pistacjowe.
Instrukcje
W przypadku lodów pistacjowych: na dużej patelni grzać pistacje na dużym ogniu, stale mieszając przez dwie do czterech minut lub do momentu, gdy łatwo poczujesz tosty z orzechami.
Przenieść pistacje do robota kuchennego i zmiażdżyć na bardzo drobne, prawie sproszkowane okruchy przez pięć do siedmiu minut.
Dodaj 1 łyżkę mleka do malaksera i nadal mieszaj, aż pistacje utworzą gładką kulkę przypominającą pastę.
Dodać pozostały cukier, mleko, sól i proces do dobrze połączone.
Wlać przez sitko o drobnych oczkach do pokrywanego pojemnika, mieszając w skórce cytrynowej, schłodzić w lodówce do ostygnięcia. Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta. Lody najlepiej spożywać zaraz po ubijaniu lub w ciągu trzech dni. Jeśli nie porcja natychmiast, rozmrozić w lodówce, mieszając od czasu do czasu, przez 15 do 20 minut przed podaniem.
W przypadku sosu truskawkowego: podczas schładzania lodów truskawki przeciera się w oczyszczonym robocie kuchennym, dodając cukier, sok z cytryny, sól i maraschino do smaku.
Przelej do małego pojemnika, aby schłodzić. Łyżka jednej lub dwóch łyżek sosu na każdej gałce gelato podczas podawania.