Skórka: Kaczka Tłusta Karmelowa Sos Sojowy Lody
Jeśli 43 grosze za porcję spada w budżecie, zgarnął: Kaczka tłusta karmelowy sos sojowy lody może być super bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, sos sojowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Lato. Ten przepis jest lubiany przez 581 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Skórka: Serek śmietankowy i lody z guawy, Scooped: Naprawdę Maślane Lody Orzechowe, oraz Skórka: Lody Lawendowo-Hizopowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu 3 quart, połączyć cukier z wystarczającą ilością wody, aby ledwo go zwilżyć.
Umieść na dużym ogniu i pozwól, aby cukier stopił się i zaczął karmelizować. Jak cukier karmelizuje, pęcherzyki kurczą się i stos na siebie. Karmel jest prawie gotowy, gdy bulgotanie znacznie zwalnia, a syrop ma kolor starego grosza, ciemnego bursztynu. Nie mieszaj garnka w tym momencie.
Karmel zacznie palić; odstawić na trzy sekundy, a następnie wymieszać w pół na pół i wyłączyć ciepło. Jeśli karmel się wchłonie, podgrzej na małym ogniu i mieszaj do rozpuszczenia.
W dużej misce ubij żółtka, tłuszcz z kaczki i sos sojowy, aż dokładnie połączą. Kadzi w około 1/3 mieszanki karmelu, stale ubijając, do hartowania jaj. Następnie powrót mieszaniny jaj do rondla.
Rozgrzać krem na niskim, często mieszając, aż krem pokryje tył łyżki i przesunięcie palca pozostawia czystą linię.
Wyjąć z ognia, wymieszać wanilią i przenieść do szczelnego pojemnika. Schłodzić przez noc w lodówce.
Krem może lekko zsiadać przez noc.
Wlać przez sitko o drobnej siatce do maszyny do lodów i ubijać zgodnie z instrukcjami producenta. Schłodzić w zimnej zamrażarce, 3 godziny na miękką porcję i 8 do 12 na twardsze lody.
Tuż przed podaniem posypać szczyptą świeżo startej gałki muszkatołowej. Lody szybko się stopią po zebraniu.