Skrzydełka z kurczaka z sosem imbirowo-karmelowym

Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Skrzydełka z kurczaka z imbirem i sosem karmelowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 437 kalorii, 30g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka nam PLA, cukier, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Chrupiące Azjatyckie skrzydełka z kurczaka z sosem imbirowo-limonkowym, Pikantne Tajskie skrzydełka z kurczaka orzechowego z malinowym sosem Habanero (PB&J Wings), oraz Skrzydełka Kurczaka Imbirowe Pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Umieścić cukier w zapiekance odpornej na działanie pieca i dodać tyle wody, aby go zwilżyć, około 1 łyżki stołowej. Wstrząsnąć patelnię do dystrybucji cukru i wody i karmelizować na średnim ogniu, potrząsając patelnię od czasu do czasu. Cukier będzie stopniowo upłynniać i przyciemniać; gdy stanie się złoty brąz, usuń z ognia.
Ostrożnie dodaj nam PLA (może rozprysk; trzymaj patelnię na wyciągnięcie ręki), a następnie wróć do ciepła.
Dodać czosnek i szalotki i gotować, mieszając, aż zmiękną.
Dodać skrzydełka z kurczaka i zalać sosem. Delikatnie wymieszać imbir i pieprz i nadal mieszając, aż kurczak lekko brązowieje, o 4 protokół. Przykryć i gotować przez 7 minut, a następnie przenieść do piekarnika i gotować przez 45 minut.
Wyjmij skrzydełka z kurczaka, które powinny mieć teraz bogaty kolor karmelu, udekoruj kolendrą i popękanym czarnym pieprzem i podawaj.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Jean-Georges Vongerichten stał się gwiazdą kulinarną, gdy po raz pierwszy zaczął gotować w Lafayette w Nowym Jorku. Następnie założył urocze bistro JoJo w Nowym Jorku; wprowadził gotowanie" fusion " w Vong (trzy gwiazdki z The New York Times), który ma obecnie placówkę w Chicago; stworzył czterogwiazdkowego Jean-Georges i niezwykle udany Spice Market i 66 w Nowym Jorku; otworzył Rama (Spice Market meets Vong) w Londynie; i otworzył kilka uznanych restauracji w miastach od Szanghaju po Las Vegas. Mieszka w Nowym Jorku, Kiedy nie podróżuje, aby nadzorować istniejące restauracje lub otwierać nową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.