Skorupiaki i Andouille Gumbo z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącą okrą
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz jedzenia Cajun. Spróbuj zrobić w domu skorupiaki i Andouille Gumbo z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącym Okranem. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 4,11 USD za porcję. To danie główne ma 1014 kalorii, 34g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką kiełbasę andouille, skorupki i ogony krewetek, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 86%. Krewetki i Andouille Gumbo z okrą, Krewetki, Andouille i Okra Gumbo, oraz Kiełbasa Andouille i Gumbo z kurczaka ze smażoną okrą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Podgrzej średnią patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj andouille i gotuj na złoty kolor z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
3
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Nie spuścić. Na tej samej patelni ugotuj seler, marchewkę, cebulę, paprykę i czosnek do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Roztop masło na średnim ogniu w dużym holenderskim piekarniku. Stopniowo dodawaj mąkę, od czasu do czasu mieszając. Gotuj miksturę (zasmażkę), aż uzyska jasno-karmelowy kolor, około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor Karmelowy
1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Cukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
5
Dodaj mieszankę cebuli i gotuj przez około 3 minuty, bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Doprowadź wywar do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
7
Ubij około 6 szklanek wywaru do mieszanki zasmażki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do wrzenia, dodać kiełbasę andouille i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, dodać więcej bulionu, jeśli masa jest zbyt gęsta. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni do smażenia, na dużym ogniu, aż prawie do palenia. Dopraw przegrzebki solą i pieprzem i podsmaż przegrzebki z jednej strony na złoty kolor, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wyjmij i odstaw na talerz.
3
Wytrzyj patelnię i dodaj pozostałą oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Podgrzewaj na średnim poziomie, aż prawie do palenia. Dopraw krewetki solą i pieprzem i gotuj, aż będą różowe, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Wyjmij i odstaw przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dodaj przegrzebki, krewetki, ostrygi i kraby do sosu i kontynuuj gotowanie, aż ostrygi będą pulchne i ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Krab
1
Podgrzej 2 cale oleju rzepakowego na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu, aż zacznie migotać. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Umieść mąkę kukurydzianą w płytkim naczyniu do pieczenia i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Dopraw okrę solą i pieprzem i wrzuć mąkę kukurydzianą. Smażyć okrę partiami na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Ketmia Jadalna (okra)
4
Wyjmij łyżką cedzakową na blachę do pieczenia i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Owoce morza podzielić na 4 płytkie miski, kadzi w sosie i kiełbasie, dodać miód i udekorować smażoną okrą oraz posiekaną natką pietruszki i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Chochla
6
W dużym rondlu na dużym ogniu rozgrzej olej, aż dojest palenie i smaż skorupki i ogony krewetek, cebulę, marchewkę i seler przez 5 minut, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
7
Dodaj wodę, wino, pomidor i liść laurowy. Zmniejsz do średniego, częściowo przykryj i gotuj na wolnym ogniu 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sauvignon Blanc, wino różowe i Albarino to moje najlepsze opcje dla Gumbo. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Można spróbować Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Jasnożółty z aromatami przypominającymi dojrzałe owoce tropikalne z akcentami cytrusów. Jedwabiste podniebienie o dobrej kwasowej strukturze i długim posmaku. Połącz z pieczoną lub grillowaną rybą lub daniami rybnymi z delikatnymi sosami.