Skorupiaki i Andouille Gumbo z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącą okrą

Skorupiaki i Andouille Gumbo z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącą okrą
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz jedzenia Cajun. Spróbuj zrobić w domu skorupiaki i Andouille Gumbo z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącym Okranem. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 4,11 USD za porcję. To danie główne ma 1014 kalorii, 34g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką kiełbasę andouille, skorupki i ogony krewetek, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 86%. Krewetki i Andouille Gumbo z okrą, Krewetki, Andouille i Okra Gumbo, oraz Kiełbasa Andouille i Gumbo z kurczaka ze smażoną okrą są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Podgrzej średnią patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj andouille i gotuj na złoty kolor z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
3
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Nie spuścić. Na tej samej patelni ugotuj seler, marchewkę, cebulę, paprykę i czosnek do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Roztop masło na średnim ogniu w dużym holenderskim piekarniku. Stopniowo dodawaj mąkę, od czasu do czasu mieszając. Gotuj miksturę (zasmażkę), aż uzyska jasno-karmelowy kolor, około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
5
Dodaj mieszankę cebuli i gotuj przez około 3 minuty, bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Doprowadź wywar do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Ubij około 6 szklanek wywaru do mieszanki zasmażki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do wrzenia, dodać kiełbasę andouille i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, dodać więcej bulionu, jeśli masa jest zbyt gęsta. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
1
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni do smażenia, na dużym ogniu, aż prawie do palenia. Dopraw przegrzebki solą i pieprzem i podsmaż przegrzebki z jednej strony na złoty kolor, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wyjmij i odstaw na talerz.
3
Wytrzyj patelnię i dodaj pozostałą oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Podgrzewaj na średnim poziomie, aż prawie do palenia. Dopraw krewetki solą i pieprzem i gotuj, aż będą różowe, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Wyjmij i odstaw przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dodaj przegrzebki, krewetki, ostrygi i kraby do sosu i kontynuuj gotowanie, aż ostrygi będą pulchne i ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
KrabKrab
1
Podgrzej 2 cale oleju rzepakowego na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu, aż zacznie migotać. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Umieść mąkę kukurydzianą w płytkim naczyniu do pieczenia i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Dopraw okrę solą i pieprzem i wrzuć mąkę kukurydzianą. Smażyć okrę partiami na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
4
Wyjmij łyżką cedzakową na blachę do pieczenia i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Owoce morza podzielić na 4 płytkie miski, kadzi w sosie i kiełbasie, dodać miód i udekorować smażoną okrą oraz posiekaną natką pietruszki i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
6
W dużym rondlu na dużym ogniu rozgrzej olej, aż dojest palenie i smaż skorupki i ogony krewetek, cebulę, marchewkę i seler przez 5 minut, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodaj wodę, wino, pomidor i liść laurowy. Zmniejsz do średniego, częściowo przykryj i gotuj na wolnym ogniu 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Odcedź przez gazę lub drobny sitko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka

Składniki

227papryka habanerokiełbasa andouille, pokrojona w cienkie krążkikiełbasa andouille, pokrojona w cienkie krążki1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego6trochę posiekanej cukiniiOlej rzepakowyOlej rzepakowy1małemarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2marchew, drobno pokrojona w kostkęmarchew, drobno pokrojona w kostkę2małe żebraseler drobno posiekanyseler drobno posiekany11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejłodyga selerałodyga selera6trochę posiekanej cukiniiŚwieżo posiekane liście kolendry, do dekoracjiŚwieżo posiekane liście kolendry, do dekoracji1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami170papryka habanerogrudkowe krabygrudkowe kraby227papryka habanerookra, pokrojona w plastry o grubości 1/4 calaokra, pokrojona w plastry o grubości 1/4 cala1łyżka czerwony ocet winnyCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkęCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkę1łyżka czerwony ocet winnycebula grubo posiekanacebula grubo posiekana1czerwona papryka, drobno pokrojona w kostkęczerwona papryka, drobno pokrojona w kostkę6trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz121 mała cukinia, nieobrana i posiekana1 mała cukinia, nieobrana i posiekana7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesurowe muszle i ogony kreweteksurowe muszle i ogony krewetek12largeskrewetki, obrane, deveined, i ogony nakrewetki, obrane, deveined, i ogony na18ostrygi łuskaneostrygi łuskane1( bakłażany)świeży pomidor lub 1/2 szklanki pomidorów śliwkowych w puszkachświeży pomidor lub 1/2 szklanki pomidorów śliwkowych w puszkach1stickmasło niesolonemasło niesolone1Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Sauvignon Blanc, wino różowe i Albarino to moje najlepsze opcje dla Gumbo. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Można spróbować Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Jasnożółty z aromatami przypominającymi dojrzałe owoce tropikalne z akcentami cytrusów. Jedwabiste podniebienie o dobrej kwasowej strukturze i długim posmaku. Połącz z pieczoną lub grillowaną rybą lub daniami rybnymi z delikatnymi sosami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn