Skandynawskie klopsiki z sosem koperkowym
Skandynawskie klopsiki z sosem koperkowym mogą być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 488 kalorii , 21 g białka i 35 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 1,52 USD za porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga ciężkiej śmietany kremówki, jabłka, pieprzu i mąki. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 45% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Łosoś na desce cedrowej z sosem musztardowo-koperkowym , Hiszpańskie klopsiki w sosie pomidorowym iPikantne klopsiki jagnięce z sosem cytrynowo-miętowym .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajka, śmietanę, jabłko, rodzynki, chleb, cebulę, migdały, jeśli chcesz, sól i pieprz. Rozdrobnij mięso na mieszance i dobrze wymieszaj.
Uformuj kulki o średnicy 2 cali.
Umieścić na natłuszczonej kratce w płytkiej blasze do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 25–30 minut lub do momentu, aż mięso straci różowy kolor; odcedzić.
Tymczasem w małym rondelku rozpuść masło. Wymieszaj mąkę, aż będzie gładka; stopniowo dodawaj bulion i koperek. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia, dodać jogurt i orzechy wodne i wymieszać.