Shumai Krewetki

Shumai Krewetki
Need a dairy free main course? Shumai krewetki może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 460 kalorii, 34g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wino shaoxing, stek z kalmarów, sok z imbiru i wyciśnięty sok i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rozbite Krewetki Shumai, Krewetki, przegrzebki i wieprzowina Shumai, oraz Shumai.

Instrukcje

1
Obrać duże krewetki, a następnie ostrym nożem pokroić je na pół od głowy do ogona (środek). Jeśli krewetki są bardzo duże, być może trzeba pokroić je na pół jeszcze raz (z prawej strony).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Usuń ciemną żyłę, jeśli jest obecna, a następnie dodać krewetki do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj 2 łyżki białka jaja, 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej, i 1/2 łyżeczka soli do połówki krewetki, a następnie za pomocą palców energicznie "trzepaczka" krewetki wraz z jajem, aż krewetki są równomiernie pokryte białą pianą. Jeśli używasz robota kuchennego, z grubsza posiekaj tłuszcz wieprzowy i dodaj go do robota kuchennego. Proces do drobno mielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3/4 Funta Bezkostnej Baraniny, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Można Zastąpić Ją Bezkostną łopatką Jagnięcą3/4 Funta Bezkostnej Baraniny, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Można Zastąpić Ją Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Dodaj małe obrane krewetki i kalmary, i puls, aż nie ma dużych kawałków, ale nie do punktu, w którym zamienia się w pastę. Jeśli robisz to ręcznie, drobno mielenie tłuszczu, małe krewetki i kalmary oddzielnie i dodać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodaj szalotki, skrobia ziemniaczana, białko jaja, sok imbirowy, wino Shaoxing, cukier, olej sezamowy, sos ostrygowy, sos sojowy, sól i biały pieprz. Pulsuj Robot kuchenny aż do połączenia lub użyj ręki, aby dokładnie "ubijać" mieszaninę. Przygotuj duży parowiec i ułóż dno kapustą napa lub sałatą (zapobiega to przywieraniu pierogów do parownika). Doprowadzić wodę do wrzenia. Aby owinąć shumai, uformuj " o " lewą ręką (zakładając, że jesteś praworęczny). Przykryj" o " owijką, a następnie umieść na środku dużą łyżeczkę nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Wino ShaoxingWino Shaoxing
Sok ImbirowySok Imbirowy
Kapusta NapaKapusta Napa
Sos OstrygowySos Ostrygowy
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Dodaj pół krewetki na górze, naciskając dumping do "o".
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
7
Dodaj kolejną łyżeczkę nadzienia, a następnie użyj kciuka przeciwnej dłoni, aby nacisnąć dumping aż do kształtu " o " w dłoni, używając kciuka, aby wyrównać górę. Na wierzchu jeszcze połowa krewetek. Upewnij się, że kolorowa strona twarze krewetki się tak, że zmienia kolor na czerwony, gdy gotowane. Upewnij się, że góra i dół pierogów są płaskie, a następnie powtarzaj, aż będzie wystarczająco dużo pierogów, aby napełnić parowiec. Wyłącz ciepło, a następnie umieść pierogi w gorącym parowcu, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca między pierog, aby nie dotykały się nawzajem. Przykryj parowiec wilgotnym ręcznikiem kuchennym, a następnie przykryj pokrywką. Odwróć rogi ręcznika z powrotem na pokrywę, aby nie zapaliły się. Ręcznik zapobiega kapaniu kondensatu na pierogi.Włącz ponownie ogień i gotuj shumai na dużym ogniu przez 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8
Podawać z octem i chińską musztardą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W48 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia14
Magazyn