Shumai Krewetki
Need a dairy free main course? Shumai krewetki może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 460 kalorii, 34g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wino shaoxing, stek z kalmarów, sok z imbiru i wyciśnięty sok i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rozbite Krewetki Shumai, Krewetki, przegrzebki i wieprzowina Shumai, oraz Shumai.
Instrukcje
Obrać duże krewetki, a następnie ostrym nożem pokroić je na pół od głowy do ogona (środek). Jeśli krewetki są bardzo duże, być może trzeba pokroić je na pół jeszcze raz (z prawej strony).
Usuń ciemną żyłę, jeśli jest obecna, a następnie dodać krewetki do dużej miski.
Dodaj 2 łyżki białka jaja, 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej, i 1/2 łyżeczka soli do połówki krewetki, a następnie za pomocą palców energicznie "trzepaczka" krewetki wraz z jajem, aż krewetki są równomiernie pokryte białą pianą. Jeśli używasz robota kuchennego, z grubsza posiekaj tłuszcz wieprzowy i dodaj go do robota kuchennego. Proces do drobno mielone.
Dodaj małe obrane krewetki i kalmary, i puls, aż nie ma dużych kawałków, ale nie do punktu, w którym zamienia się w pastę. Jeśli robisz to ręcznie, drobno mielenie tłuszczu, małe krewetki i kalmary oddzielnie i dodać do dużej miski.
Dodaj szalotki, skrobia ziemniaczana, białko jaja, sok imbirowy, wino Shaoxing, cukier, olej sezamowy, sos ostrygowy, sos sojowy, sól i biały pieprz. Pulsuj Robot kuchenny aż do połączenia lub użyj ręki, aby dokładnie "ubijać" mieszaninę. Przygotuj duży parowiec i ułóż dno kapustą napa lub sałatą (zapobiega to przywieraniu pierogów do parownika). Doprowadzić wodę do wrzenia. Aby owinąć shumai, uformuj " o " lewą ręką (zakładając, że jesteś praworęczny). Przykryj" o " owijką, a następnie umieść na środku dużą łyżeczkę nadzienia.
Dodaj pół krewetki na górze, naciskając dumping do "o".
Dodaj kolejną łyżeczkę nadzienia, a następnie użyj kciuka przeciwnej dłoni, aby nacisnąć dumping aż do kształtu " o " w dłoni, używając kciuka, aby wyrównać górę. Na wierzchu jeszcze połowa krewetek. Upewnij się, że kolorowa strona twarze krewetki się tak, że zmienia kolor na czerwony, gdy gotowane. Upewnij się, że góra i dół pierogów są płaskie, a następnie powtarzaj, aż będzie wystarczająco dużo pierogów, aby napełnić parowiec. Wyłącz ciepło, a następnie umieść pierogi w gorącym parowcu, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca między pierog, aby nie dotykały się nawzajem. Przykryj parowiec wilgotnym ręcznikiem kuchennym, a następnie przykryj pokrywką. Odwróć rogi ręcznika z powrotem na pokrywę, aby nie zapaliły się. Ręcznik zapobiega kapaniu kondensatu na pierogi.Włącz ponownie ogień i gotuj shumai na dużym ogniu przez 8 minut.
Podawać z octem i chińską musztardą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.