Shui Zhu Yu (Ryba Gotowana W Syczuanie)
Shui Zhu Yu (ryba gotowana w Syczuanie) może być dobrym przepisem na rozszerzenie głównego repertuaru dań. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 78 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz czosnek, mielony pieprz, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba gotowana w Syczuanie (Shui Zhu Yu, 水煮鱼), Gotowana wołowina po syczuańsku z Chili, oraz Chicken Shui Jiao (gotowane pierogi z kurczaka) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać białko jaja, skrobię kukurydzianą, biały pieprz i białko jaja; dodać basę i wymieszać. Odstawić i pozostawić do marynowania co najmniej 15 minut.
Ciepła 1 łyżka oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać pieprz i suszone papryki chile w gorącym oleju, aż zmienią się bardzo ciemnoczerwone (będą wyglądać prawie czarny, więc należy uważać, aby nie spalić chili).
Usuń suszone papryczki chili i pieprzu z patelni. Mielenie papryki chile. Ziarna pieprzu rozgnieść drobno; odstawić.
Powrót patelni na średnim ogniu i dodać 1 łyżka oleju roślinnego i sos fasolowy; gotować i mieszać sos fasolowy z olejem, aż mieszanina zmieni kolor na czerwony. Wymieszaj wodę z sosem, zwiększ ciepło do wysokiej i gotuj, aż sos się uspokoi.
Usuń plastry imbiru z marynowanej ryby i dodaj do wrzącego sosu; gotuj rybę na wrzeniu, aż miąższ zmieni kolor na biały.
Seler i kapustę podzielić między dwie miski zupy.
Na seler i kapustę wlać rybę i sos. Top z czosnkiem, pieprz, i papryki chile.
Ciepła 1 łyżka oliwy z oliwek na patelni na dużym ogniu, aż po prostu zaczyna palić; ostrożnie wlać gorący olej na czosnek, pieprz, i papryki chile.
Każdą porcję udekorować kolendrą.