Shrimp Creole IV

Shrimp Creole IV
Shrimp Creole IV może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.52 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jeśli masz seler, pomidory, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Shrimp Creole IV, Shrimp Creole, oraz Shrimp Creole dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim garnku zdjęcie, połączyć skorupy zastrzeżone krewetki, 1/2 cebula, 1 marchew, 2 paski seler i 4 szklanki wody. Gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, odkryte; mieszając od czasu do czasu. Wywar przecedzić do mniejszego rondla, zagotować i zmniejszyć wywar do 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
CebulaCebula
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Na ciężkiej patelni roztopić smar na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać cebulę, seler, czosnek i zielona papryka; saute aż miękkie i zaczynają karmelizować wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Dodaj liście laurowe, sól, czarny pieprz,brązowy cukier, pieprz cayenne, ostry sos, i 2 filiżanki zmniejszone krewetki zasobów. Doprowadzić do wrzenia i dodać pokruszony rozmaryn, pokruszony tymianek, pokruszoną bazylię, pomidory i sos pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KrewetkiKrewetki
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Liście LauroweLiście Laurowe
Ostry SosOstry Sos
RozmarynRozmaryn
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
TymianekTymianek
SólSól
6
Przykryć i dusić na małym / średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 1 godzinę.
7
Dodaj oczyszczone i deveined krewetki. Wymieszać, przykryć i wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
8
Niech krewetki siedzieć przez 15 do 20 minut lub aż różowy w całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
9
Posypać zieloną cebulę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn