Shichimi-Pieczona Polędwiczka Wieprzowa
Polędwiczki wieprzowe smażone w Shichimi to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 711 kalorii, 51g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, szalotki, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe zapiekane z kompot rabarbarowym, Polędwiczki wieprzowe pieczone z dodatkiem przypraw kakaowych, oraz Medaliony z polędwicy wieprzowej pieczonej z sosem Szalotkowo-grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie palić. W międzyczasie wymieszaj białe i czarne nasiona sezamu wraz z proszkiem togarashi; odstaw na bok. Polędwiczki doprawić solą, następnie wcisnąć do mieszanki sezamu aż do całkowitego pokrycia. Przesmaż polędwiczki ze wszystkich stron, aż staną się złote, około 1 minuty na stronę.
Przenieść polędwiczki do blachy do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F (63 stopnie C), 20 do 25 minut. Po zakończeniu Usuń wieprzowinę i pozostaw na pięć minut w ciepłym miejscu.
Podczas pieczenia wieprzowiny, przygotować sos przez gotowanie szalotki, imbir, sok z limonki, i wino w małym rondlu na średnim ogniu, aż zmniejszy się do około 2 łyżki płynu.
Dodać śmietanę i nadal gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Wlać mieszaninę do blendera, wraz z sosem sojowym i miso. Zmiksować na małej prędkości przez 10 sekund, aż puree, a następnie powoli dodawać masło, kilka kostek na raz z blenderem działa, aż zostanie włączona. Doprawić do smaku solą i przechowywać w ciepłym miejscu, aż będzie gotowy do użycia.
Polędwiczki pokroić w medaliony i zalać ciepłym sosem. podawać od razu.