Shanghai wieprzowina i grzyby
Shanghai wieprzowina i grzyby może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 505 kalorii, 38g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.06 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli nie masz rosołu z kurczaka z dodatkiem soli, skrobi kukurydzianej, wermiszelu i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Spróbuj Kotlety Wieprzowe W Stylu Szanghajskim, Shanghai Stir Fry Wieprzowina Z Tofu, oraz Lumpiang Shanghai (sajgonki wieprzowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij tłuszcz z polędwicy; pokrój polędwicę na paski 1/2 cala.
Połącz sos sojowy, ocet i czosnek w dużej wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodaj wieprzowinę; uszczelnij torbę i wstrząśnij, aż wieprzowina będzie dobrze pokryta. Marynować w lodówce 15 minut.
Usuń łodygi z grzybów shiitake; zachowaj łodygi do innego użycia. Pokroić Czapki i odstawić na bok.
Doprowadzić bulion do wrzenia w rondlu; dodać wermiszel. Gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić, rezerwując 1/2 bulionu szklanki. Odstawić na bok makaron; ogrzać.
Wyjąć wieprzowinę z marynaty, zastrzegając marynatę.
Marynatę umieścić w rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj zarezerwowane 1/2 bulionu szklanki i skrobi kukurydzianej do marynaty, mieszając, aż będzie gładka. Odstawić.
Płaszcz wok lub duża patelnia nonstick sprayem do gotowania; mżawka oleju wokół góry wok, boki powłoki.
Ciepło średnio-wysokie (37
Dodaj shiitake i boczniaki i zieloną cebulę; smażyć 2 minuty.
Dodać wieprzowinę; stir-smażyć 3 do 4 minut lub aż rumiane.
Dodaj zastrzeżoną mieszaninę marynaty i kasztany wodne; stir-fry 2 minut lub aż zgęstnieje.