Shanghai Soup Dumplings

Shanghai Soup Dumplings
Shanghai soup Dumplings to bezmleczne zupa. Jedna porcja zawiera 67 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 75. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Bon Appetit ma 88 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, krewetki, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Shanghai Soup Dumplings (Xiao Long Bao), Shanghai zimna zupa owocowa z perłową tapioką, oraz Zupa pomidorowa z kluskami.

Instrukcje

1
Szukaj składników i dostaw opisywany tutaj na rynku azjatyckim lub online w adrianascaravan.com: szynka wędzona po chińsku (lub użyj szynki Smithfield), suszone grzyby shiitake, wino Shaoxing (pisane również Shao Hsing), czarny ocet, owijki do pieróg (nie używaj owijek Wonton; są zbyt cienkie) i zestawy do parowania bambusa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
Owijki Do PierogówOwijki Do Pierogów
Wonton WrappersWonton Wrappers
Ocet CzarnyOcet Czarny
Szynka WędzonaSzynka Wędzona
WinoWino
SzynkaSzynka
2
Połącz 10 szklanek wody i wszystkie pozostałe składniki zupy z wyjątkiem żelatyny w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia, łyżki off piany, która unosi się na powierzchni. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż kawałki kurczaka są bardzo miękkie i zaczynają się rozpadać, dodając więcej wody przez kubki, jeśli to konieczne, aby utrzymać kurczaka w zanurzeniu, około 2 godzin 30 minut. Odcedzić zupę; wyrzucić ciała stałe. Powrót bulionu do tego samego garnka. Gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 35 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
żelatynażelatyna
BulionBulion
WodaWoda
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wlać 3 łyżki wody do małej miseczki; posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odstawić, aż żelatyna zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
5
Dodaj do gorącego bulionu; mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
BulionBulion
6
Przenieś do szklanego naczynia 13x9x2 cali. Przykryć; schłodzić na noc.
7
Wymieszać 1 szklankę czarnego octu, 6 łyżek sosu sojowego i 2 łyżki świeżego imbiru paski w małej misce. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet CzarnyOcet Czarny
świeży Imbirświeży Imbir
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Połączyć wszystkie nadzienie w dużej misce i wymieszać z widelcem tylko do wymieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Pokroić galaretkę w 1/3 cala kostki.
10
Dodać aspic do mieszaniny wieprzowej; mieszać delikatnie drewnianą łyżką tylko do włączenia. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Linia 2 obramowane blachy do pieczenia z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
11
Umieść 1 owijkę do pierogów na powierzchni roboczej. Łyżka 1 bardzo obfita łyżeczka nadzienia na środku opakowania, w tym co najmniej 2 lub 3 kostki galaretki. Lekko umyć brzegi opakowania z kluskami wodą. Przynieś 1 róg owijki wokół napełniania, a następnie plisuj pozostałe krawędzie owijki w regularnych odstępach wokół napełniania, aż napełnianie zostanie zamknięte, a owijka tworzy kształt podobny do wiązki z małym otworem na górze. Zbierz górne krawędzie owijki i skręć na górze, aby zamknąć nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
12
Umieścić na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. DO AHEAD można schłodzić, przykryć, na 1 dzień lub zamrozić w pojedynczej warstwie w zakrytych pojemnikach na 2 tygodnie. Ułóż każdą warstwę bambusowego kosza na parowiec z liśćmi kapusty; umieść nad wokiem wypełnionym wystarczającą ilością wody, aby dotrzeć tuż pod dnem bambusowego kosza na parowiec. (Lub metalowy stojak na parowiec z liśćmi kapusty i ustawiony nad wodą w dużym garnku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
GarnekGarnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
13
Ułożyć pierogi na kapuście, rozstaw od siebie. Doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć; gotować na parze, dodając więcej wody do woka, jeśli odparuje zbyt szybko, około 12 minut dla świeżych pierogów i 15 minut dla zamrożonych.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Od razu podajemy pierogi, podajemy sos do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet czarnyocet czarny1kilogramyskrzydełka, grzbiety i szyje z kurczakaskrzydełka, grzbiety i szyje z kurczaka75kwadraty75 (około) 3-calowych kwadratowych lub okrągłych opakowań do pierogów (z dwóch opakowań 14-uncyjnych)75 (około) 3-calowych kwadratowych lub okrągłych opakowań do pierogów (z dwóch opakowań 14-uncyjnych)1Batoniki toffi Heathdrobno starty obrany świeży imbirdrobno starty obrany świeży imbir2caleśrednicy 1/2 cala) plastry obranego świeżego imbiruśrednicy 1/2 cala) plastry obranego świeżego imbiru1łyżka czerwony ocet winnyząbek czosnku, spłaszczonyząbek czosnku, spłaszczony1łyżka czerwony ocet winnyząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony12 łyżeczki czosnku w proszkużelatyna bez smaku (z 2 kopert)żelatyna bez smaku (z 2 kopert)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calabardzo cienkie paski wielkości zapałek obrane ze świeżego imbirubardzo cienkie paski wielkości zapałek obrane ze świeżego imbiru791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana zielona cebula (tylko białe części)drobno posiekana zielona cebula (tylko białe części)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana zielona cebula (tylko białe części)grubo posiekana zielona cebula (tylko białe części)1Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wieprzowina mielonawieprzowina mielona711 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Szynka wędzona po chińsku lub szynka Smithfield, pokrojona w 4 plastrySzynka wędzona po chińsku lub szynka Smithfield, pokrojona w 4 plastry1duża głowaKapusta Napa, liście oddzieloneKapusta Napa, liście oddzielone1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek0Batoniki toffi HeathAzjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy1Batoniki toffi HeathWino Shaoxing (Chińskie wino ryżowe)Wino Shaoxing (Chińskie wino ryżowe)2Batoniki toffi HeathWino Shaoxing (Chińskie wino ryżowe)Wino Shaoxing (Chińskie wino ryżowe)1cały suszony grzyb shiitakecały suszony grzyb shiitake1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.obrane, niegotowane krewetki, drobno posiekaneobrane, niegotowane krewetki, drobno posiekane12 łyżeczki czosnku w proszku1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2Średnia żółta cebula, posiekana(lub więcej) wody(lub więcej) wody
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje75
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn