Shakshuka
Przepis Shakshuka można zrobić w około 25 minut. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 17g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.77 za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka kolendry, cebuli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 3911 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to The Best Shakshuka, SHAKSHUKA, oraz Shakshuka.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni, która ma pokrywkę, a następnie zmiękczyć cebulę, chilli, czosnek i łodygi kolendry przez 5 minut, aż będą miękkie. Wymieszaj pomidory i cukier, następnie bąbelkuj przez 8-10 minut, aż zgęstną. Może być zamrożony na 1 miesiąc.
Korzystając z tyłu dużej łyżki, zrób 4 dipy w sosie, a następnie rozbij jajko w każdym z nich. Nałożyć pokrywkę na patelnię, a następnie gotować na małym ogniu przez 6-8 minut, aż jajka będą gotowe do własnych upodobań. Rozsypać liśćmi kolendry i podawać z chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Wino Musujące
Shakshukan w menu? Spróbuj sparować z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Ferrari Perle z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Ferrari Perle]()
Ferrari Perle
Vintage Blanc de Blancs o niekwestionowanej doskonałości, uzyskany tylko z winogron Chardonnay z winnic rodziny Lunelli.Po długim okresie dojrzewania w butelce staje się syntezą elegancji, świeżości i harmonijnej złożoności.Słomkowożółty z jasnozłotymi pasemkami. bukiet.Intensywny bukiet, ale o szczególnej finezji, z zapachami kwiatu migdałów, podpuszczkowych jabłek, lekką pikanterią i nutą chrupiącego chleba. smak suchy, ostry i elegancki, z bardzo trwałym zaokrąglonym odczuciem, w którym znajduje się lekka owocowa nuta dojrzałych jabłek, atrakcyjna nuta drożdży isłodkich migdałów i lekko aromatycznego odcienia, który jest typowy dla Chardonnay.