Shakshuka

Shakshuka
Przepis Shakshuka można zrobić w około 25 minut. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 17g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.77 za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka kolendry, cebuli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 3911 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to The Best Shakshuka, SHAKSHUKA, oraz Shakshuka.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na patelni, która ma pokrywkę, a następnie zmiękczyć cebulę, chilli, czosnek i łodygi kolendry przez 5 minut, aż będą miękkie. Wymieszaj pomidory i cukier, następnie bąbelkuj przez 8-10 minut, aż zgęstną. Może być zamrożony na 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Korzystając z tyłu dużej łyżki, zrób 4 dipy w sosie, a następnie rozbij jajko w każdym z nich. Nałożyć pokrywkę na patelnię, a następnie gotować na małym ogniu przez 6-8 minut, aż jajka będą gotowe do własnych upodobań. Rozsypać liśćmi kolendry i podawać z chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Wino Musujące

Shakshukan w menu? Spróbuj sparować z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Ferrari Perle z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Ferrari Perle
Ferrari Perle
Vintage Blanc de Blancs o niekwestionowanej doskonałości, uzyskany tylko z winogron Chardonnay z winnic rodziny Lunelli.Po długim okresie dojrzewania w butelce staje się syntezą elegancji, świeżości i harmonijnej złożoności.Słomkowożółty z jasnozłotymi pasemkami. bukiet.Intensywny bukiet, ale o szczególnej finezji, z zapachami kwiatu migdałów, podpuszczkowych jabłek, lekką pikanterią i nutą chrupiącego chleba. smak suchy, ostry i elegancki, z bardzo trwałym zaokrąglonym odczuciem, w którym znajduje się lekka owocowa nuta dojrzałych jabłek, atrakcyjna nuta drożdży isłodkich migdałów i lekko aromatycznego odcienia, który jest typowy dla Chardonnay.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia22
Magazyn