Shabu Shabu
Shabu Shabu może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Na 21,39 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 59G białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz kombu ' wodorosty, grzyby shiitake, tofu, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 34 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 88% to danie jest super. Rei-Shabu - Zimna Wieprzowina Shabu Shabu, Beef Shabu-shabu, oraz Sałatka Shabu Shabu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelnię włożyć wodę i dodać wysuszone wodorosty. Dusić na średnim ogniu przez około 10 minut. Wyciągnij kombu, gdy woda zacznie się gotować. Dla wzmocnienia smaku można dodać suszone płatki bonito 5 minut przed wyjęciem kombu. Ważne jest, aby nie dopuścić do zagotowania wody i kombu. Odcedzić bulion, odrzucając płatki kombu i bonito.
Umieścić wołowinę między 2 arkusze folii spożywczej i bash z tyłu noża, aż będzie bardzo cienki. Wołowinę pokroić w cienkie paski i ułożyć na talerzu.
Doprowadzić bulion do wrzenia.
Dodać grzyby shiitake, następnie grzyby enoki, następnie tofu i wreszcie rukolę.
Podawaj tę patelnię wrzącego bulionu natychmiast przy stole i poproś gości, aby ugotowali wołowinę, zanurzając ją w bulionie pałeczkami.
Daj każdemu gościowi miskę ryżu i miskę na bulion, a także małe naczynie z sosem ponzu. Nie zapomnij o sake lub japońskim piwie.