Shabu Shabu

Shabu Shabu
Shabu Shabu może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Na 21,39 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 59G białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz kombu ' wodorosty, grzyby shiitake, tofu, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 34 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 88% to danie jest super. Rei-Shabu - Zimna Wieprzowina Shabu Shabu, Beef Shabu-shabu, oraz Sałatka Shabu Shabu są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Na patelnię włożyć wodę i dodać wysuszone wodorosty. Dusić na średnim ogniu przez około 10 minut. Wyciągnij kombu, gdy woda zacznie się gotować. Dla wzmocnienia smaku można dodać suszone płatki bonito 5 minut przed wyjęciem kombu. Ważne jest, aby nie dopuścić do zagotowania wody i kombu. Odcedzić bulion, odrzucając płatki kombu i bonito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
KombuKombu
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Umieścić wołowinę między 2 arkusze folii spożywczej i bash z tyłu noża, aż będzie bardzo cienki. Wołowinę pokroić w cienkie paski i ułożyć na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Doprowadzić bulion do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
4
Dodać grzyby shiitake, następnie grzyby enoki, następnie tofu i wreszcie rukolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
Rukiew WodnaRukiew Wodna
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Podawaj tę patelnię wrzącego bulionu natychmiast przy stole i poproś gości, aby ugotowali wołowinę, zanurzając ją w bulionie pałeczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
PatelniaPatelnia
6
Daj każdemu gościowi miskę ryżu i miskę na bulion, a także małe naczynie z sosem ponzu. Nie zapomnij o sake lub japońskim piwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
BulionBulion
PiwoPiwo
RyżRyż
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn