Sfincione (sycylijska Pizza noworoczna z bułką tartą, cebulą i Caciocavallo)

Sfincione (sycylijska Pizza noworoczna z bułką tartą, cebulą i Caciocavallo)
Przepis Sfincione (sycylijska Pizza noworoczna z bułką tartą, cebulą i Caciocavallo) jest gotowy w ciągu około 24 godzin i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 4528 kalorii, 146g białka, oraz 87 g tłuszczu każdy. Na 7,41 zł za porcję, ten przepis okładki 82% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. 132 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz filety z sardeli, sól koszerną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pizza sycylijska (sfincione), Makaron sardynki po sycylijsku z bułką tartą, oraz Sycylijski makaron z Miecznikiem, koprem, miętą i bułką tartą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodaj mąkę, sól i drożdże do dużej miski i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj oliwę z oliwek i wodę i mieszaj drewnianą łyżką, aż nie pozostanie sucha mąka. Ciasto będzie dość mokre. Nie dodawać więcej mąki. Przykryć miskę szczelnie folią i umieścić w lodówce co najmniej 12 godzin i do 3 dni. Podczas fermentacji ciasta, zrobić bułkę tartą i sos (oba mogą być wykonane przed).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Przygotuj bułkę tartą: Ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 149°.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Rozłóż kromki chleba na obramowanej blasze do pieczenia i piecz do całkowitego wyschnięcia, około 30 minut. Przełóż chleb na szorstkie kawałki rękami, a następnie przenieś do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Dodać oliwę z oliwek i ser i przetworzyć na drobny proszek. Odstawić do użycia. Bułkę tartą można przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1
Rozgrzać oliwę z oliwek i cebulę na dużej patelni smażonej na średnim ogniu, aż skwierczą. Nadal gotować, często mieszając, aż cebula będzie głęboko złoty kolor, w sumie około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać oregano, płatki czerwonej papryki i anchois i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
3
Dodaj pomidory i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć do najniższego możliwego ciepła i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż głęboki czerwony, bogaty, i gruby, o 30 protokół. Doprawić do smaku solą i odstawić. Sos można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do jednego tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Gotowy do montażu, umieścić kamień do pieczenia bezpośrednio na dnie piekarnika i rozgrzać piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wlać połowę oleju w dolnej części aluminiowej blachy do pieczenia. Ostrożnie wyjmij ciasto z miski i uformuj je w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Na wierzch wlać pozostały olej i pokryć dłońmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
7
Pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej przez 2 godziny. Ciasto powinno się rozłożyć, aby w większości wypełnić patelnię. Delikatnie rozciągnij i ukształtuj go, aby wypełnić do krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Niech wzrosną kolejne 30 minut.
9
Ostrożnie rozprowadź obfitą warstwę sosu w granicach 1/4 cala krawędzi ciasta, uważając, aby nie opróżnić ciasta nadmiernie (może nie być potrzebny cały sos). Sos będzie się lepiej rozprzestrzeniać, jeśli najpierw dojdzie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
10
Dodać warstwę startego sera. Top całej górnej powierzchni z tandetne bułki tartej (może nie trzeba wszystkie okruchy).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
11
Skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
12
Piec bezpośrednio na kamieniu, aż góra będzie złotobrązowa, a dół jest ostry i bąbelkowy, gdy zaglądasz metalową szpatułką, około 25 minut, obracając się raz w połowie gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
13
Wyjąć z patelni za pomocą cienkiej metalowej szpatułki i przenieść na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn