Sezamowo-sojowa fasolka szparagowa i papryka

Sezamowo-sojowa fasolka szparagowa i papryka
Sezamowo-sojowa fasolka szparagowa i papryka zajmuje około 17 minut od początku do końca. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 131 kalorii, 4 g białka i 10 g tłuszczu każda. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką fasolkę szparagową – spójrz, olej sezamowy, olej roślinny i kilka innych składników, dasz radę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, lakto ovo-wegetariańską i przyjazną dla fodmap. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 49%. Fasolka szparagowa sezamowo-sojowa, fasolka szparagowa sezamowa w tempurze z sosem sojowym i fasolka szparagowa sezamowa w tempurze z sosem sojowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Fasolkę szparagową pokroić pod kątem na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
2
Umieścić na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
3
Dodać wodę, sól do smaku i gotować fasolę 5 minut, następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
4
Umieść patelnię z powrotem na kuchence i dodaj olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
5
Rozgrzej patelnię na dużym ogniu, aż olej zacznie dymić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
6
Dodaj fasolę i czerwoną paprykę i smaż mieszając 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
7
Dodaj olej sojowy i sezamowy i przełóż do naczynia, w którym będziesz podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
8
Udekoruj nasionami sezamu i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
TrudnośćNormalny
Gotowe W17 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn